Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Роботодавець не правий? Чи законно звільняти працівників під час воєнного стану

Деякі рішення свого керівника ви можете одразу оскаржити в суді, аби отримати матеріальне відшкодування

Колаж: Pro Гроші

Роботодавець може відмовити вам у звільненні

Колаж: Pro Гроші

Під час війни в Україні більшість людей бояться втратити роботу, адже це єдиний спосіб доходу. Однак в українців й досі залишається відкритим питання про те, чи можна взагалі звільняти працівників у воєнний час.

Розповідаємо про нюанси звільнення під час воєнного стану.

Звільнення з ініціативи працівника

Закон № 2136 збільшив кількість поважних причин, коли працівник може звільнитися за власним бажанням без попередження за два тижні. Відповідно до статті 4 Закону № 2136 роботодавець звільняє працівника у строк, який вказаний у заяві, якщо підприємство розташоване у місцевості, де ведуться бойові дії. Адже існує загроза життю і здоров’ю працівника.

Обмеження на звільнення з ініціативи працівника

Роботодавець може відмовити вам у звільненні за власним бажанням, якщо вас примусово залучили до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Звільнення з ініціативи роботодавця

В період воєнного стану роботодавець може вас звільнити, коли ви тимчасово непрацездатні, а також під час відпустки. Дата звільнення у такому випадку — перший робочий день після відпустки чи непрацездатності. Також ви можете позбутися роботи через скорочення.

Не можна звільняти лише під час відпустки, яку людина взяла через вагітність чи пологи, а також під час відпустки для догляду за дитиною до 13 років. (ч. 1 ст. 5 Закону № 2136).

Звільнення за прогул під час воєнного стану

Закон № 2136 не обмежує права роботодавця звільнити прогульника. Однак, якщо в поясненні працівник напише, що виїхав на безпечну територію через воєнні дії в Україні, щоб зберегти життя собі та своїм рідним, то роботодавець має визнати, що ця причина відсутності була поважною.

Якщо ж керівник вирішить звільнити такого працівника за прогул, і таке звільнення працівник оскаржить у суді, то суд, імовірно, визнає причину відсутності працівника на роботі поважною, поновить його на посаді й зобов’яже роботодавця оплатити вимушений прогул, а можливо, й матеріальну шкоду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які методи допоможуть заробити гроші. Також ми повідомляли, що в Україні спростили працевлаштування для іноземців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.