Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пошук роботи – гостра проблема: які методи допоможуть заробити гроші

Розповідаємо, яких ефективних методів необхідно дотримуватися українцям під час пошуку роботи

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дієві методи для пошуку роботи

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З початку війни Росії проти України більшість компаній припинила набір працівників. Попри поступове відновлення ринку праці, після повного падіння наприкінці лютого, кількість відкритих вакансій досі залишається меншою, порівняно з довоєнним періодом.

Сайт Pro Гроші, за допомогою досліджень експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua, з'ясовував, які методи пошуку роботи є найбільш дієвими.

Відсутність стабільного доходу для більшості українців зараз є надзвичайно гострою проблемою. Люди перебувають у активному пошуку джерел заробітку через втрату роботи, скорочення заробітної плати та підвищення цін. Наразі на ринку праці спостерігається дефіцит вакансій та підвищення конкуренції серед шукачів.

Яких методів пошуку роботи потрібно дотримуватись

Для ефективного працевлаштування шукачам необхідно змінювати методи пошуку роботи та проявляти більшу активність. Наразі 27% підприємств набирають персонал лише на стратегічні напрямки, 21% компаній здійснюють набір на всі напрямки бізнесу, а 19% організацій шукають тимчасову заміну тим співробітникам, які переїхали за кордон на час воєнного стану або мобілізувалися.

Традиційний метод пошуку нових працівників – публікація вакансій та перегляд резюме шукачів на сайтах з пошуку роботи. Багато рекрутерів зазначають дієвість пошуку потрібних спеціалістів шляхом рекомендацій від знайомих.

Роботодавці також можуть шукати працівників у соцмережах. Інформація про відкриті вакансії з’являється на сторінках компаній, у професійних спільнотах в соцмережах та в особистих профайлах HR-ів та рекрутерів. Крім того, ці оголошення можуть дублюватися в Telegram-каналах.

Які канали для пошуку роботи українці використовують найчастіше
Фото: grc.ua

Для пошуку роботи потрібно насамперед поновити або створити свої резюме на сайтах з пошуку роботи, а також постійно перевіряти нові пропозиції та активно відгукуватись на вакансії, які оптимально підходять.

Не варто обмежуватися одним методом пошуку інформації про нові вакансії, необхідно використовувати кілька джерел:

  • підписатися на сторінки компаній, що цікавлять шукача, перевіряти дописи у професійних спільнотах та Telegram каналах;
  • шукати оголошення про вакансії за критерієм компанії, галузі, професії, регіону, формату;
  • кваліфікованим спеціалістам необхідно просувати власний професійний бренд та встановлювати професійні контакти.

Раніше ми розповідали, куди українцям подавати резюме за кордоном. Також ми писали, яку роботу та зарплату пропонують українцям в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.