Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Роботодавці оголосять полювання: які професії шукатимуть майже всі через рік

ChatGPT відповів на питання редакції Pro Гроші щодо затребуваних професій у найближчому майбутньому

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці через рік зможуть точно знайти роботу у багатьох галузях

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В умовах війни ринок праці в Україні зазнає суттєвих змін, люди шукають роботу та хочуть бути впевненими, що конкретна професія залишиться затребуваною й через деякий час, аби не втратити робоче місце. Наразі можна назвати кілька сфер діяльності, які точно залишаться затребуваними та надаватимуть українцям можливість працювати.

Редакція Pro Гроші запитала у нейромережі ChatGPT, які професії шукатимуть люди через рік.

IT-сфера

Зараз сфера інформаційних технологій продовжує швидко зростати та розвиватися в Україні, тому це певним чином призводить до збільшення попиту на різних фахівців.

Через рік у цій галузі точно будуть затребувані програмісти, розробники вебсайтів, спеціалісти з безпеки інформації, графічні дизайнери тощо. Знайти роботу в IT-сфері можна буде навіть, звернувшись до іноземних компаній, які із задоволенням приймуть у свою команду українського фахівця.

Медицина

Ще у 2020 році пандемія показала нам, наскільки важливі медичні працівники, після чого багато молоді вирішили пов'язати своє майбутнє саме із цією сферою. А після початку повномасштабної війни попит на медиків зріс ще більше.

Зараз та у найближчі роки у сфері медицини точно будуть затребувані лікарі, медсестри, фармацевти, психологи тощо. Ця галузь дуже велика, тому завжди потребуватиме досвідчених фахівців, які прагнуть допомагати людям.

Екологія та енергетика

Люди вже давно почали проявляти інтерес до екологічних питань, закликали сортувати сміття, розробляли різні проєкти, які б допомогли українцям використовувати у майбутньому виключно екологічні матеріали. Ця сфера лише починає набирати обертів, але вона безумовно стане популярною.

Також не менш затребуваною буде й сфера енергетики, на яку почав зростати попит після енергетичного терору з боку РФ. Після блекаутів та постійних відключень світла фахівці будуть вдосконалювати цю галузь, аби у майбутньому все працювало ідеально.

Юридична сфера

Насправді ця галузь залишатиметься актуальною в будь-який час, адже юристи та адвокати допомагають людям розв'язувати різноманітні питання, наприклад, поділити майно, розлучитися, надають захист на судових засіданнях тощо. Тому попит на юридичні послуги завжди буде високий.

Через рік в Україні також будуть затребувані не лише юристи, які допомагають розв'язувати побутові питання, а й ті, що спеціалізуються на міжнародному праві та арбітражі.

Сфера освіти

Зараз в Україні хочуть підвищити рівень освіти, що спричинить зростання попиту на викладачів у різних галузях знань, адже у закладах освіти мають працювати досвідчені фахівці, які насамперед хочуть навчати та розвивати цю сферу.

Раніше ми розповідали, які три професії залишилися в минулому. Також ми писали, кому держава допоможе безплатно перекваліфікуватися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.