Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота у Польщі: які вакансії пропонують українцям без знання мови

У Польщі, як і раніше, пропонують роботу українцям, знайти спосіб заробітку можна навіть без знання мови

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Яку роботу пропонують українцям без знання польської мови

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Рівень безробіття в Польщі у жовтні становив 5,1%, як і у вересні, однак у листопаді кількість вакансій скоротилася на 20%. Проте українці в Польщі можуть знайти роботу навіть без знання мови.

Про це повідомляє міграційна платформа EWL.

Яку роботу пропонують українцям

Українцям без знання польської мови пропонують роботу у галузі логістики та e-commerce. Йдеться про роботу з комплектацією замовлень та на складах. Також пропонують фізичну роботу на заводах автопрому з виготовлення деталей та аксесуарів для авто, на підприємствах харчової та переробної промисловості.

В Польщі значно відчувається нестача чоловіків у будівельних компаніях. Також затребувані висококваліфіковані технічні спеціалісти – оператори машин та слюсарі.

При цьому самі поляки хочуть працевлаштуватися у країнах Західної Європи. З початку року до рекрутерів, які пропонують роботу за кордоном, звернулися понад 340 тисяч громадян Польщі. Вони найчастіше обирають для роботи такі країни як Велику Британію та Німеччину.

Через те, що інфляція стала дуже відчутною для поляків, вони знову почали шукати можливості, щоб заробляти за кордоном. Тому що різниця між заробітками у Польщі та на Заході досить суттєва.

Як українцям надаватимуть житло в Польщі

З 1 січня 2023 року стануть платними пансіонати, гуртожитки та санаторії, де українці безплатно могли перебувати деякий час до того, як знайти собі постійну квартиру.

Польський уряд вважає, що подібна ініціатива підштовхне людей швидше знайти роботу, щоб мати змогу винаймати житло за власні кошти, а не користуватися державною допомогою і підтримкою небайдужих місцевих. Таким чином буде активізована економіка країни коштом біженців.

52% українців винаймають квартири, але далеко не завжди на власні кошти, оскільки Польща серед всіх європейських країн найбільше відкрила програм допомоги. Щоб не платити далі за гуртожиток чи пансіонат, рекомендується знайти роботу на підприємстві чи у компанії, оскільки часто керівництво оплачує довготривале проживання своїм співробітникам з інших країн.

Нова фінансова допомога українцям в Польщі

Українці в Польщі зможуть отримати виплату від німецького фонду Diakonie Katastrophenhilfe. Їм будуть виплачувати протягом трьох місяців по 700 злотих (близько 5 666 грн) та по 600 злотих (4 856 грн) на кожного члена родини.

Отримати допомогу зможуть українці, які виїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року і ще не отримували інших допомог від будь-яких організацій.

Важливою умовою для отримання виплат є те, що українець, який на неї претендує, а також члени його родини, не повинні працювати в Польщі й отримувати інші доходи. Також є додаткові критерії, яким мають відповідати українці, щоб отримати таку допомогу:

  • бути матір'ю-одиначкою або батьком-одинаком;
  • бути багатодітним батьком чи матір'ю;
  • вік від 65 років;
  • вагітність;
  • в родині є особа з особливими потребами;
  • в родині є особа із хронічним чи іншим серйозним захворюванням.

Раніше ми розповідали, які нові термінали запрацюють в Польщі та чим вони будуть корисні для українців. Також ми писали, як покращився рівень життя українців у Польщі. Більше про закордонне життя українців читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.