Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Польщі запрацюють нові термінали: чому вони корисні для українців

Українці скаржаться, що не всі фінансові операції в сусідній країні можна проводити онлайн чи через термінали

Колаж: Pro Гроші

Для українців розширили можливості

Колаж: Pro Гроші

Незабаром у Польщі запрацюють термінали iBox, через які українці зможуть поповнювати українські карти.

Про це під час конференції FinTech Ukraine 2022 розповіла CEO міжнародної платіжної системи LEO та голова наглядової ради Айбокс-Банку Альона Шевцова.

Банк підписав договори з усіма польськими ТРЦ про розміщення терміналів та можливість доступу для інкасації.

"Топ-10 українських банків по емісії карток вийшли з нами на зв'язок і пропонують угоди поповнення своїх українських карток у Варшаві", — розповіла Альона Шевцова.

Чи будуть знімати комісію

Також у польських терміналах будуть представлені всі мерчанти, які зараз є на терміналах в Україні. Поповнювати карти українських банків можна буде із комісією 0%. Такі умови точно будуть щодо карт monobank та ПриватБанку.

Які ще можливості терміналів

Через термінали IBOX BANK також можна буде оплачувати:

  • комуналку;
  • послуги мобільного зв'язку та інтернету;
  • поповнювати електронні гаманці та рахунки на ігрових акаунтах;
  • купувати квитки;
  • виконувати інші транзакції.

Багато українців, коли приїхали до Польщі, виявили, що не всі фінансові операції тут можна проводити онлайн чи через термінали. Однак незабаром це виправлять.

Рівень життя українців у Польщі покращився

Українці в Польщі заявляють, що значно покращили рівень життя, порівняно з тим, як вони жили у своїй країні, а зарплати відрізняються утричі.

Агентство зайнятості Gremi Personal провело дослідження щодо якості життя українців у Польщі. Результати опитування показали, що 51% українців стверджують, що почали жити значно краще.

Ще значна частина – 36,7% – заявили, що не бачать різниці між рівнем життя у Польщі та в Україні. Крім того, 12,2% відповіли, що живуть на нижчому рівні, бо у своїй країні мали кращу роботу і заробляли більше.

При цьому, така тенденція стосується як висококласних спеціалістів, які працюють у Польщі за фахом, так і трудових мігрантів, які приїжджають заробляти, щоб витратити ці гроші в Україні.

Скільки заробляють українці в Польщі

Наразі мінімальна заробітна плата в Польщі становить 3 010 злотих брутто, а в Україні – 6,5 тисяч гривень, або близько 846 злотих. Тобто зарплати українців у Польщі більші щонайменше у три рази.

При цьому, ціни на основні продукти у Польщі та Україні суттєво не відрізняються, навіть з огляду на інфляцію.

Польща для українців сприймається як країна ЄС, що асоціюється з добробутом, хорошими дорогами, інфраструктурою та доступністю всіх товарів та послуг.

Раніше ми писали про те, чи буде нова хвиля біженців з України цієї зими. Також ми розповідали, що деяким українцям заморозять виплати у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.