Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про вас завжди говоритимуть: як звільнитися з роботи без скандалу

Намагайтеся з усіма зберігати добрі стосунки, адже у майбутньому ви можете ще не раз допомогти один одному

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Перш за все вам варто чітко визначитися з рішенням

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Коли ви приходите на роботу, то погоджуєтесь працювати в компанії, а ваше звільнення — це порушення домовленостей. Тому універсальне правило – ми повинні це робити поступово, щоб звільнення не було стресом для компанії. Бажано ніколи не йти раптово, грюкаючи дверима, зі скандалом. Людська психіка не любить різкого розриву.

Впевніться у своїх діях

Перш за все, вам варто чітко визначитися, що звільнення – це правильне рішення. Не варто йти на подібний крок лише для привернення уваги чи підвищення зарплати. Запамʼятайте, що маніпуляція — не найкращий варіант.

Необхідно оцінити всі плюси й мінуси, подумати, чи можна покращити умови праці або перейти на іншу посаду в компанії. Якщо рішення про звільнення остаточне, варто дотримуватися певних рекомендацій.

Як треба правильно звільнятися

Поговоріть з керівником про звільнення особисто. Найкращий варіант – призначити зустріч з ним і розповісти про своє рішення. Він повинен дізнатися цю новину саме від вас, а не від інших людей. Не варто повідомляти про звільнення електронною поштою.

Аргументуйте своє звільнення. Назвіть керівникові причини, але без звинувачень та образливих слів. Ви ще не раз можете зіштовхнутися по роботі. Не варто звинувачувати колег у тому, що у вас щось не вийшло. Аналізуйте свої слабкі та сильні сторони, проведіть аналіз помилок і рухайтеся далі.

Обговоріть умови звільнення. Поговоріть про передачу справ, завершення розпочатих проєктів чи задач. Виконуйте всі обов’язки до останнього робочого дня.

Повідомте про звільнення колег і ділових партнерів. Робити це варто лише після розмови з керівником. Колегам і партнерам подякуйте за співпрацю та допомогу в побудові кар’єри. Зробіть позитивний акцент на тому, чого ви навчилися та досягнули під час роботи в даній компанії.

Попросіть рекомендації. Це можна зробити електронною поштою або у спеціальних соціальних мережах.

Не кажіть погано про колишнього роботодавця та колег. Ви ж пам’ятаєте правило: або нічого поганого, або тільки добре. І не забувайте, що колеги та оточення на роботі – це ваша система звʼязку. Намагайтеся з усіма зберігати добрі стосунки, у майбутньому ви можете ще не раз допомогти один одному.

Раніше ми розповідали, що в Україні запровадили новий вид відпустки. Також ми писали, як оплачують відпустку по вагітності у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.