Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Після цього вас плюблять усі — як поводитись на роботі, аби потоваришувати з колегами

Ми зустрічаємося з колегами, нехай навіть у режимі онлайн, практично щодня — частіше, ніж бачимося із деякими родичами. То чи можуть робочі стосунки перетворитися у дружбу?

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Знайти друзів серед колег по роботі - реально

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Не секрет, що на роботі ми проводимо більшу частину свого життя. Існує думка, що працювати в позитивному колективі легше і продуктивніше для всієї компанії. Втім, робота роботою, а от чи можливо знайти серед своїх справжніх друзів?

Розповідаємо, що робити для того, аби знайти справжніх товаришів у робочому середовищі.

Проводьте час разом поза офісом

Якщо хочете з часом когось із людей зі свого офісу вважати своїми друзями, то варто:

  • знайти можливість бачитися з колегами у неробочий час;
  • організувати захід, в якому може взяти участь більше людей з офісу,
  • лаштувати "побачення" з друзями десь, де немає ніякого зв'язку з роботою.

Річ у тому, що дружба міцнішає, якщо ви проводите більше часу разом. Ідеально, бажано, якщо ваші зустрічі з колегами не обмежуються лише офісом, де познайомитися ближче заважають стрес і завдання, які потрібно виконати.

Будьте відкритими та прислухайтеся до колег

Розповідайте про себе та по те, ким ви є, а також прислухайтесь до розповідей своїх колег. Усім важливо відчувати, що їхня думка має значення і що інші звертають на неї увагу.

Встановіть межі

Потрібно навчитися розділяти професійне від особистого. Ваші друзі в офісі – все одно ваші колеги, тому потрібно працювати в одній команді та бути її частиною. Уважно та вчасно виконуйте свою частину роботи й уникайте "гри" в улюбленця у суто робочих проєктах чи завданнях.

Ось чому важливо встановлювати межі, наприклад, "правило" не обговорювати робочі справи, бути присутнім у повному складі або не перетворювати офіс на свій особистий простір, щоби розповідати секрети. Для всього є час і місце.

Це також допоможе вам правильно поводитися під час можливих конфліктних ситуацій в офісі, не завдавши шкоди дружбі.

Обідня перерва – час не тільки для себе

Це ідеальна можливість розслабитися не тільки для вас, а й для ваших колег. Тому експерти радять приносити щось, що можна розділити з колегами, або спробувати сісти за стіл з новими людьми чи навіть запросити когось на обід за межами офісу.

Тобто, пообідати можна у більш нейтральному просторі, де буде легше уникнути розмов лише про роботу і поговорити натомість хоча б про свої улюблені фільми або хобі.

Позитив і доброзичливий настрій

Будьте завжди на позитивній хвилі, хоч би які життєві перипетії вас не турбували. З іншого боку, пропозиція допомогти комусь може змусити їх почуватися ближче і розкутіше, коли ти поруч.

Це показує, що на тебе можна покластися і тобі можна довіряти. А це важливо не тільки в роботі, але і в дружбі.

Раніше ми пояснювали, як зрозуміти, що настав час змінювати місце роботи. Ще ми писали, як не варто поводитися на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.