Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ніколи про це не розмовляйте з колегами – ТОП-5 тем

З початку повномасштабного вторгнення слід обережно роздавати поради

Колаж: Pro Гроші

Деякі теми краще оминати

Колаж: Pro Гроші

У такий важкий час необхідно розуміти, що ваші висловлювання можуть вплинути на долю інших людей навіть, якщо ви цього не очікували. Хтось самостійно робить свій вибір, а комусь потрібно проаналізувати думки інших. Варто памʼятати, що в сучасних реаліях краще оминати деякі теми в спілкуванні.

Розповідаємо, які теми не варто обговорювати з колегами.

"У нас безпечно, виїжджати не треба"

Ви можете сказати дану тезу з найкращих намірів і лише для того, щоб заспокоїти людину. І ще додавати про складнощі з винайманням житла в інших регіонах України або за кордоном. Ще гірше, що ви можете зробити – казати, що ті, хто їде – боягузи або зрадники.

Всі ці словами спонукатимуть людину залишатися вдома. Однак, якщо добре подумати, то зараз навряд є місце, де на всі 100% буде безпечно.

Кожна людина має самостійно ухвалювати такі рішення. Коли захочете дати комусь пораду нікуди не їхати, пам’ятайте — якщо щось трапиться з цією людиною у тому місті, де вона залишилась, провина може лягти і на вас.

"Допомагай, волонтерь, переказуй гроші"

Коли ви займаєтеся волонтерством, то можете бути гарним прикладом для інших. Однак не починайте вимагати від своїх колег, щоб вони щось робили для допомоги, крім основної роботи.

Важливо, щоб люди самостійно робили вибір щодо допомоги. Адже чимало українців зараз перебувають в поганому емоційному стані, а в деяких просто немає грошового ресурсу.

"Читай тільки ці новини, дивись тільки такі відео"

Не варто вказувати людям про те, які новини їм читати і які висновки робити. Кожна людина до цього прийде самостійно.

Ви можете поділитися чимось цікавим, однак не варто влаштовувати обговорення всією компанією чи робити висновки за інших.

"Переходь на українську просто зараз"

З початку війни чимало людей почали говорити українською, однак є ті, кому це дається важко. Не варто цькувати їх, а краще навпаки підказати, як полегшити перехід з однієї мови на іншу. Однак памʼятайте, роздавати такі поради ви можете лише після того, як людина сама про це попросить.

Постав життя на паузу

З лютого українці поділилися на дві категорії:

  • ті, хто вважає, що під час війни не можна радіти життю і вся нація повинна бути в скорботі аж до самої перемоги;

  • ті, хто вважає, що там, де немає активних бойових дій, життя повинно продовжуватись не тільки з його печалями, а й з радощами.

Не треба засуджувати ні одну, ні другу категорію, адже в усіх діях має бути баланс.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.