Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Незамінні бувають: як не залишитися без роботи під час війни

Є декілька порад, яких варто дотримуватися, якщо ви не хочете втратити своє місце в компанії

Колаж: Pro Гроші

Постійно розвивайтеся

Колаж: Pro Гроші

Коли людина потрапляє в новий колектив, то в більшості випадків вона починає переживати, що рано чи пізно її замінять кимось іншим. Все через малу кількість навичок чи навіть неприязнь колективу. Однак, щоб позбутися таких страхів, достатньо отримати "імунітет" від звільнення.

Ми дізналися, як стати неформальним лідером на роботі.

Проявляйте себе

Аби перестати думати про те, що ви тут нікому не потрібні та вам знайдуть кращу заміну, варто бути максимально залученим до того, чим ви займаєтеся. Якщо вам не подобається ваша робота, компанія та її цінності, то варто замислитися над пошуком нового місця чи навіть професії.

А от, якщо вам подобаються компанія, колеги, керівництво, то потрібно прикласти якомога більше зусиль та діяти ще більше. Беріть нові проекти, реалізуйте завдання з максимальною віддачею, аналізуйте свою роботу, вчіться та не бійтеся робити помилки, які в майбутньому лише будуть покращувати вашу роботу.

Більшість керівників цінують те, що ви постійно намагаєтеся себе проявити.

Станьте особливими

Досить важливо навчитися відрізнятися від інших. Це ви можете зробити завдяки своєї манери спілкування, оригінальністю мислення чи навіть готовністю до взаємовиручки. Однак памʼятайте, що це не обовʼязково може бути повʼязано з професією.

Ви повинні стати саме тією людиною про яку постійно хочеться говорити, з якою всі хочуть спілкуватися. Вас повинні знати. Пропрацюйте свою доброзичливість та зробіть це власним брендом.

Ніколи не брешіть!

Не потрібно ніколи пліткувати за спинами колег, брати участь в інтригах та переказувати чутки. Ніколи! Саме цей факт може зіпсувати ваш бренд та репутацію над якими ви працювали. Вам мають вірити. Якщо ви вже вирішили висловити свою думку стосовно якоїсь ситуації, то ви маєте бути впевнені у достовірності своєї інформації.

Не збавляйте темп

Не варто переставати розвиватися, якщо ви досягли кількох перемог. Постійно навчайтесь і памʼятайте, що в сучасному світі завжди треба удосконалювати себе та свої навички.

Намагайтеся постійно дізнаватися щось нове, розширюйте власні рамки, слухайте професійні лекції та читайте більше книг. Не дайте собі зупинитись, адже одного дня вам все таки почнуть шукати заміну через те, що у вас немає необхідних навичок та вмінь.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.