Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Netflix відкрив вакансії на роботу зі штучним інтелектом – зарплата вражає

Вакансії на роботу зі штучним інтелектом зʼявилися на тлі страйків акторів і сценаристів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Netflix відкрив нову вакансію

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Вакансії на роботу зі штучним інтелектом відкрив стримінговий сервіс Netflix. Зарплата сягатиме 900 000 доларів. Та це не єдина вакансія компанії, пов’язана з ШІ, яка обіцяє гігантську зарплату.

Про це пише Engadget.

"Згідно з цим контрактом SAG-AFTRA, за цю посаду виплачується річний оклад у розмірі від $300 000 до $900 000, тоді як багато акторів заробляють близько $200 на день", — пише видання.

Також Netflix наймає технічного директора з генеративного штучного інтелекту у свою зростаючу ігрову студію з річною зарплатою до $650 000.

Варто зазначити, що Netflix вже наразі транслює іспанський реаліті-серіал про побачення під назвою Deep Fake Love, у якому обличчя учасників сканують для створення "діпфейків", згенерованих ШІ. Ігрова студія використовує генеративний ШІ для складання розповідей і діалогів.

Вакансії на роботу зі штучним інтелектом зʼявилися на тлі страйків акторів і сценаристів. Роль, яку ШІ відіграватиме у створенні розваг майбутнього, є ключовим предметом суперечок між студіями й акторами та сценаристами, що страйкують.

Чому сценаристи вийшли на історичний страйк

В Америці в травні почався страйк працівників кіноіндустрії. Люди вийшли на вулиці у Каліфорнії та Нью-Йорку. Спочатку там було лише 11 500 сценаристів кіно та телебачення та висунули свої вимоги, а саме:

  • підвищення мінімальної заробітної плати;

  • регулювання розмірів сценарних кімнат;

  • гарантування робочого місця на знімальному майданчику;

  • фіксований робочий контракт щонайменше на 10 тижнів;

  • обмеження роботи зі штучним інтелектом.

Директори кінокорпорації відреагували на це лише знизуванням плечей. А тому через два місяці до страйку приєдналися й актори.

Скільки зібрав фільм "Оппенгеймер"

Фільм про культову ляльку Барбі перевершив нову стрічку Крістофера Нолана "Оппенгеймер".

Хоча фільм від студії Universal не можна назвати слабкою стрічкою. Тригодинна історична драма про Роберта Оппенгеймера та створення атомної бомби також значно перевершила очікування, зібравши 80,5 мільйонів доларів.

Загальні збори фільму "Оппенгеймер" за кордоном склали $174,2 мільйона при виробничому бюджеті у $100 мільйонів. Фільм стартував з надзвичайно високими $93,7 мільйонами на 78 ринках, встановивши рекорд як найбільша не супергеройська прем'єра Крістофера Нолана на щонайменше 55 ринках.

Про те, скільки грошей зібрав популярний фільм "Барбі", читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми писали про феномен рожевого кольору із промокампанії Барбі. Про те, чи вартий фільм про яскраву ляльку своїх грошей та чи треба на нього йти, читайте тут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.