Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оппенгеймер проти Барбі – який фільм "вибухнув" у прокаті

Нові голлівудські фільми приголомшили своїми касовими зборами та встановили чергові рекорди

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Обидва фільми перевершили початкові прогнози стосовно їхніх можливих зборів

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Західна кіноіндустрія нещодавно "вистрелила дуплетом" у любителів хорошого кіно. Касові збори фільмів про "ядерку" та ляльку Барбі перевершили усі очікування.

Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Скільки зібрав фільм про рожеву ляльку

Фільм Барбі режисерки Ґрети Ґервіґ підкорив прокат, зібравши неймовірних $155 млн — поріг, який зазвичай був зарезервований для блокбастерів про супергероїв у чоловічому виконанні, таких як фінальний фільм про Гаррі Поттера. Збори перевищили очікувані 90-110 мільйонів доларів, забезпечивши фільму один з найбільших вік-ендів в історії.

Успіх фільму Барбі не обмежився лише США, але й продемонстрував разючі показники за кордоном. На 70 ринках фільм зібрав 182 мільйони доларів, а загальні глобальні збори становлять 337 мільйонів доларів при виробничому бюджеті у 145 мільйонів доларів. Барбі здивувала успіхом в Мексиці ($22,3 млн), Бразилії ($15,9 млн), Австралії ($14,6 млн) та Великій Британії ($22,9 млн), де стала найбільшим стартом для студії з часів пандемії.

Навіть на азійських ринках, де не очікували таких високих показників, фільм зібрав $8,2 млн у Китаї. Барбі здобула заслужений успіх як в домашньому прокаті, так і за кордоном, ставши одним з найуспішніших фільмів року.

Скільки зібрав фільм про винахідника ядерної бомби

Фільм про культову ляльку перевершив нову стрічку Крістофера Нолана Оппенгеймер, яка також вийшла в широкий прокат на вихідних.

Хоча Оппенгеймер від студії Universal не можна назвати слабкою стрічкою. Тригодинна історична драма про Роберта Оппенгаймера та створення атомної бомби також значно перевершила очікування, зібравши 80,5 мільйонів доларів.

Загальні збори фільму Оппенгеймер за кордоном склали $174,2 мільйона при виробничому бюджеті у $100 мільйонів. Фільм стартував з надзвичайно високими $93,7 мільйонами на 78 ринках, встановивши рекорд як найбільша не супергеройська прем'єра Крістофера Нолана на щонайменше 55 ринках.

Раніше ми писали про феномен рожевого кольору із промо кампанії Барбі. Про те, чи вартий фільм про яскраву ляльку своїх грошей та чи треба на нього йти, читайте тут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.