Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не пробивайте собі яму: 6 фраз, які краще не говорити у присутності колег

Не варто порушувати певні обговорення всередині колективу, аби не псувати свою репутацію

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Український ринок праці продовжує відновлюватися

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На роботі ще досить важливим фактором є колектив. Адже набагато приємніше перебувати в компанії людей, де вас поважають і довіряють вашим рішенням. Саме тому варто дотримуватися певних негласних правил, які допоможуть налагодити взаємини з людьми.

Про це пише work.ua.

"Тобі 30, і ти досі незаміжня?"

Усе, що стосується особистого життя, краще залишати за межами офісу. Особливо, якщо колеги самі не хочу нічого говорити стосовно цього. Якщо ви не бажаєте стати співробітником, з яким ніхто не хоче мати справи, то стежте за тим, про що говорите і які запитання ставите на роботі.

"Звичайно, ви можете підтримати розмову про дітей, домашніх тварин, хобі й таке інше, якщо напевно знаєте, що це нікого не зачепить і не скривдить. Та краще тримати невелику дистанцію", – йдеться у повідомленні.

"Ти маєш стомлений вигляд"

Здається, що ця фраза абсолютно невинна і навіть демонструє увагу та турботу. Але це лише здається. Насправді це зовсім не турбота, а справжнісінька нетактовність.

Якщо людина має стомлений вигляд через особисті проблеми, відсутність нормального сну або після хвороби, краще промовчте.

"Ви тільки подивіться у когось нова сукня"

Якщо ви хочете сказати колезі щось приємне, зробіть це наодинці, адже іноді таки фрази можуть поставити її у незручне становище. Не варто звертати увагу всіх співробітників на чиюсь нову сукню, гарну зачіску, оригінальний манікюр та інші нюанси.

"Ти дурний/у тебе немає таланту/ти ні на що не здатний"

Такі фрази не просто образливі та неприпустимі, вони несуть згубний ефект для роботи компанії. Навіть якщо колега неправильно склав звіт, написав погану статтю чи зіпсував важливу деталь — ніколи не опускайтесь до особистих оцінок.

"Ти знову на лікарняний?"

Всі питання стосовно здоров’я колег – табу. Якщо ви хочете виявити щиру турботу, запропонуйте свою допомогу, коли людина її потребує. Але не варто випитувати історію хвороби та інші подробиці.

Те саме стосується вашого здоров’я. Не треба всім розповідати про свої болячки.

"Скільки ти отримуєш?

Іноді буває, що на підприємстві не розповсюджується відкрито розмір зарплати співробітників. Якщо у вас в компанії так само, то на це є причини. Не варто порушувати подібні обговорення всередині колективу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як фінансові навички підвищать ваш успіх в карʼєрі. Також ми повідомляли, що мають знати підлітки та батьки про роботу для неповнолітніх в Україні.

До того стало відомо, чи змінилися зарплати депутатів під час війни. Ще ми розповідали, скільки отримують вчителі та директори в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.