Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова робота не повинна лякати: 6 способів, як позбутися цього страху

Соціалізуватися на новій посаді буває важко через страх невдачі, побоювання не впоратися з обов’язками і відсутність комунікації з колегами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради, як не боятися нової роботи і заробляти гроші

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Отримавши нову роботу, важливо впоратися зі страхом, який виникає через появу незнайомих обов’язків, середовища, людей тощо. Все це може викликати невпевненість, тривожність і негативно відіб’ється на ситуаціях в повсякденному житті. Але існує кілька способів позбутися поганих емоцій та повернути впевненість у собі.

Про це розповіла медична психологиня Ольга Карпенко.

Вона дала 6 порад працівникам, які знайшли нову роботу і бояться все зіпсувати. Ось що експертка рекомендує робити в подібних випадках.

  • Підготуйтеся до роботи заздалегідь

Дізнайтеся якомога більше про компанію, її цінності, місію та культуру. Розпитайте керівника про свої обов’язки, бо повнота інформації допоможе не губитися в незнайомому середовищі.

  • Попрацюйте над прогалини в навичках або знаннях

Не завадить відвідати курси, почитати професійну літературу чи проконсультуватися в експертів перед початком роботи на новій посаді. Так ви краще підготуєтеся до викликів і будете впевнені у здібностях. А взагалі пам’ятайте, що не знати чогось – це нормально, особливо на початку діяльності. Перфекціонізм буває згубним!

  • Переосмисліть свій погляд на страх

Для людини боятися – звична реакція на невизначеність. Не намагайтеся нівелювати свій страх, краще змініть бачення і сприймайте його як можливість особистісного розвитку, а не непереборну перешкоду.

  • Зрозумійте цілі та очікування

Навіть якщо нова робота – це для вас спосіб заробити більше грошей, нехай! Цілі не обов’язково мають бути одухотвореними, вони повинні налаштовувати на результат.

"Створіть план дій, який допоможе досягти мети. Тоді зможете зосередитися на позитивних аспектах нової роботи та знизити рівень стресу", – розповіла Ольга.

  • Спілкуйтеся з колегами

Важливо соціалізуватися і влитися в колектив, тоді ви швидше адаптуєтеся і відчуєте комфорт в новій обстановці. А колеги після встановлення позитивного контакту допоможуть розібратися в обов’язках.

  • Не будьте ідеальним в перший же день

Дайте собі час на адаптацію та не вимагайте неможливого. Занурюйтесь в роботу поступово, будьте терплячими, бо пристосування – процес тривалий і потребує певних умов.

Хто матиме роботу після війни

Український економіст Роман Шеремет назвав три важливих сектори, які сприятимуть розвитку нашої держави після завершення війни. Тобто працівники цих галузей точно матимуть роботу. Йдеться про:

  • IT;
  • авіа- та космічну індустрію;
  • інженерів конструкцій;
  • дизайнерів схем і мап;
  • фахівців з агропромисловості;
  • фахівців з розмінування;
  • фахівців з проєктного менеджменту.

Водночас до цього списку директор девелоперської компанії Роман Ємець додав ще медичних працівників, спеціалістів з екології та природоохорони і фахівців з міжнародних відносин, права та економіки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як фінансові навички підвищать ваш успіх в карʼєрі. Також ми повідомляли, що мають знати підлітки та батьки про роботу для неповнолітніх в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.