Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не піддавайтеся емоціям: як не бути "токсичним" співробітником в колективі

Будь-які деталі можуть дати вам підказки, що саме ви "токсичний" співробітник, однак є кілька правил, які допоможуть вам цього позбутися

Колаж: Pro Гроші

Варто не керуватися емоціями

Колаж: Pro Гроші

Стрес постійно впливає на наше життя. Коли його забагато, то через це може постраждати й наше спілкування з оточенням, зокрема з колегами. Тоді саме ви можете стати "токсичним" співробітником, який боїться змін, у всьому шукає найгірше та не сприймає критику.

Розповідаємо, як не стати "токсичним" співробітником.

Не бійтеся змін

У вас все було стабільно, ви спокійно працювали, однак в один день змінюється стратегія компанії чи керівництво. Перше, що відчувають песимістично налаштовані співробітники, — страх, хвилювання, небажання змін.

Такі люди зазвичай починають заряджати інших своїм негативом. Вони запевняють, що зміни лише шкодять, а тому підмовляють інших чинити опір.

Що робити?

  • Не транслюйте свої страхи на тих, хто вас оточує.
  • Переможіть хвилювання.

Для другого пункту вам треба шукати позитивні моменти в тому, що відбувається.

Наприклад, у нового керівництва можна буде чогось навчитися, заручитися підтримкою та реалізувати старі задуми, донести свої ідеї. Тому не починайте панікувати раніше, ніж це потрібно.

Вірте в успіх

У колективі бувають такі люди, які псують усе задоволення від передчуття нових завдань. Ці колеги одразу намагаються вас переконати, що будь-яке починання причетне на провал.

Через це рано чи пізно хтось обов'язково вкаже на вашу поведінку, а це може призвести й до звільнення.

Що робити?

У такому випадку вам теж необхідно забути про негатив. Навіть якщо ви зовсім не вірите в результат, то знайдіть якісь позитивні сторони.

Навчіться слухати критику

Насправді ніхто не любить, коли його критикують, але уникнути цього неможливо на будь-якій роботі. Отже, доведеться навчитися правильно до неї ставитися, або ніхто не захоче з вами працювати.

Що робити?

Реагуйте на чужі зауваження адекватно. Абстрагуйтеся, уважно слухайте та почуйте те, що вам хочуть донести, щоб не пропустити конкретні зауваження.

Головне — не чиніть опір, не лютуйте та не сперечайтеся. Якщо ж ви все-таки не згодні із зауваженнями, то заперечуйте їх фактами, а не думками та емоціями.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.