Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Колеги вам цього не пробачать! Невинні фрази, які налаштують колектив проти вас

Розповідаємо, чого краще не говорити людям, адже іноді навіть повсякденні фрази можуть викликати негатив

Колаж: Pro Гроші

Памʼятайте, що ви всі працюєте на спільний результат

Колаж: Pro Гроші

У колективі дуже важливо, аби була хороша атмосфера. Від цього також залежить і результат, якого планує досягти компанія. Якщо між колегами панує розлад, то скоріш за все гарного результату від цього очікувати не варто. Тому треба навчитися правильно спілкуватися з колективом.

Розповідаємо, які фрази можуть налаштувати колег проти вас.

"Маєш хвилину?". Коли ви так говорите, то ледь не змушуєте людину відкласти свої справи і сказати вам "так". Хоча, можливо, зараз вона досить зайнята або взагалі не компетентна у тому питанні, яке вам потрібно вирішити.

Замість цього, краще прямо попросити про допомогу, щоб колега могла оцінити свої ресурси та дати відповідь обʼєктивно.

"Я не кажу, що ти маєш це зробити, але …". Так взагалі краще ніколи не казати, адже ваш співрозмовник опиняється у залежній позиції. Ви просто не даєте можливості людині прийняти самостійне рішення у такому випадку.

Якщо ви не готові відповідати за власні поради, то краще просто поділіться своєю думкою, яка не має сприйматися за правило.

"Ти не згоден?" або "Хіба так не краще?". Коли ви так говорите, то майже змушуєте людину з вами погодитися, навіть, якщо вона мала зовсім іншу думку.

Краще ставити відкриті запитання. Наприклад: "Ти бачиш це по-іншому?" або "З твого погляду це не спрацює?". Тоді ви даєте змогу співрозмовнику виразити і свою позицію.

"Як я вже казав". Це пасивно-агресивний варіант самоствердження. Після цих слів ваш колега скоріш за все відчує себе винним.

Якщо хочете нагадати співрозмовнику про те, що ви дану інформацію вже колись обговорювали, то ви можете проговорити це ще раз або сказати: "Памʼятаєш минулого разу …".

"Не ображайся, але …". Люди так говорять, коли не можуть визначитися, чого вони насправді хочуть, бояться розмовляти чесно або не довіряють один одному.

У таких ситуація краще сказати прямо все, як є: "Я хвилююся, що мої слова можуть вас засмутити, але мені потрібно донести до вас зворотній звʼязок".

"У мене немає на це часу". Якщо у когось постійно немає часу, щоб відповісти на запитання колег, це сигнал про те, що потреби команди не перебувають у пріоритеті.

Памʼятайте, що ви всі працюєте на спільний результат. У такому випадку краще уточніть часові рамки та заплануйте в календарі той слот, коли ви зможете зайнятися даним питанням.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.