Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Герої без зброї. 10 фото українських пожежників, від яких завмирає серце

Другий день поспіль рятувальники ДСНС приборкують надскладні пожежі, які спичинили ракетні удари Росії

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Пожежні ДСНС продовжують ліквідовувати наслідки ударів Росії

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Протягом двох останніх днів Росія завдала десятки ударів по різним куточкам України. Били як по об'єктам критичної інфраструктури, так і по цивільним українцям. Ракетні обстріли спричинили масштабні пожежі в багатьох областях. На цьому фронті окремої шани заслуговують українські пожежники, які опинилися у буквальному сенсі найгарячіших точках та рятували українів.

Сайт Pro Гроші зібрав 10 найбільш вражаючих фото, які без зайвих слів показують безцінність роботи кожного рятівника.

Фото: ГУ ДСНС України в Київській області

Додамо, що не обійшлося і без постраждалих унаслідок обстрілів російських окупантів. Вдень 11 жовтня, після того, як РФ вдарила по Ладижинській ТЕС у Вінницькій області, туди виїхали пожежні. Поки вони приборкували вогонь, підступний ворог наніс повторні удари по ТЕС. В результаті атаки поранень зазнали шестеро рятівників.

"Ладижинська ТЕС зазнала повторного удару російських терористичних військ. Це відбулося у той момент, коли на місці працювали рятувальники. Є постраждалі. За попередньою інформацією – 6 осіб. Постраждалим була оперативно надана медична допомога, їх доправлено до лікарні", повідомили на Facebook-сторінці ДТЕК Ладижинська ТЕС

Нагадаємо, протягом минулої доби, 10 жовтня, зафіксували запуск 83 ракет різного типу та з різних місць, 43 з них збили українські сили ППО, інші влучили в об'єкти інфраструктури та житлові квартали в різних містах країни, спричинивши багато руйнувань.

Крім того, 11 жовтня противник здійснив 28 пусків крилатих ракет: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555
та 12 крилатих ракет "Калібр". Українські сили ППО змогли знищити 20 крилатих ракет і 13 бпла-камікадзе. Однак частина ракет все ж вразила об'єкти інфраструктури.

Скільки рятувальників постраждали від війни Росії проти України

Наразі актуальних даних в ДСНС не оприлюднювали. Однак в липні стало відомо, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинуло понад 40 співробітників ДСНС .

Зокрема, повідомлялося, що в результаті війни загинув 41 рятувальник, ще 134 травмовані. Шість опинилися полоні. Крім того, було знищено та пошкоджено 1,5 тисячі техніки ДСНС.

Раніше ми писали про те, що Росія вдарила ракетами по Львову. Також ми розповідали, що після ракетних атак РФ в Дніпропетровській області вводять тотальну економію електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.