Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці в Польщі можуть отримати нову грошову допомогу: кому та скільки виплатять

В цьому матеріалі також ви зможете дізнатися про те, як подати заявку на отримання фінансової допомоги

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Польщі українці можуть отримати стипендію на проведення досліджень

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Польща відкриває двері для українських науковців, надаючи нову можливість отримати стипендію для проведення наукових досліджень на території країни. Ця ініціатива, в рамках програми "Місяць в Польщі" імені Юліуша Мєрошевського, спрямована на підтримку іноземних науковців з Центрально-Східної Європи.

Про це повідомили в mieroszewski.pl.

Програма стипендії "Місяць в Польщі" створена з метою надання іноземним науковцям можливості провести короткі наукові дослідження у Польщі. До участі в програмі запрошуються не лише українські вчені, а й представники інших країн Центрально-Східної Європи, зокрема Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та навіть з Росії.


Хто може подати заявку

Програма відкрита для широкого кола науковців:

  • іноземці, які вже ведуть дослідження в Польщі або планують це робити;
  • особи, які активно займаються науковою діяльністю та мають намір реалізувати науковий проєкт;
  • працівники академічних центрів, що мають документально підтверджені досягнення в науковій галузі;
  • студенти докторських програм без докторського ступеня, але з підтвердженими досягненнями в науковій сфері.

Учасники програми "Місяць в Польщі" матимуть можливість провести наукові дослідження, включаючи інтерв'ю, опитування, архівні дослідження та бібліотечні запити з різних галузей, включаючи історію, політичну ситуацію, культуру та спадщину Центральної та Східної Європи.

В рамках програми українці можуть отримати 6 500 злотих (57 900 гривень). Зазначається, що окрім грошової підтримки науковці отримують новий досвід та цінні контакти в Польщі.

Як подати заявку на отримання грошової допомоги

Для того, щоб взяти участь в програмі, науковцям потрібно виконати кілька кроків:

  1. Заповнити аплікаційну форму.
  2. Надіслати її на електронну адресу: [email protected].

Варто зазначити, що програма не має жорстких дедлайнів, і заявки будуть прийматися постійно, доки буде забезпечено фінансову підтримку. Аплікаційні форми можна заповнювати як польською, так і англійською мовами. Результати конкурсного відбору будуть надсилатися кандидатам на їхню електронну пошту.

До яких змін варто готуватися українцям в Польщі

Українці втрачають можливість отримувати польські візи на території Польщі. Зміни почнуть діяти з березня. Ця нова політика стосується не тільки громадян України, а й інших іноземців.

Головна зміна полягає в тому, що для отримання візи або подачі заяви поштою особа повинна перебувати на території держави, де функціонує консульство. Якщо виявиться, що заявник перебував в іншій країні під час подання заяви, то його документи не будуть розглядатися.

Раніше ми повідомляли, що Чехія урізала пільги для біженців з України. Також ми писали, скільки українці витрачають на їжу в різних країнах світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.