Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Труби на замку: у КМДА відповіли, що буде з водопостачанням Києва під час блекауту

Мер Віталій Кличко розповів, як місто підготувалося до перебоїв із центральним водопостачанням під час блекауту

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Що буде з водою під час блекауту

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Києві забезпечать роботу системи резервних джерел води, якщо через повторні ракетні удари Росії в місті почнуться проблеми з централізованим водопостачанням.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Насамперед, за словами мера, буде налагоджено роботу бюветних комплексів – 105 бюветів "Київводфонду" та ще 6 бюветів "Київводоканалу" підключать до генераторів. Також при необхідності питну та технічну воду привозитимуть до пунктів обігріву у цистернах.

Чи працюватимуть по Києву торговельні мережі

Столична влада вже підготувала для киян список торгових мереж, які продовжать роботу у разі блекауту. За словами Віталія Кличка, деякі ринки магазинів та ТРЦ теж забезпечені генераторами, тому зможуть забезпечити киян продуктами, водою та іншими товарами.

Зі списком столичних закладів, які підготувалися до блекауту, можна ознайомитись за посиланнями:

Чи потрібно їхати з Києва

Раніше Віталій Кличко пропонував мешканцям столиці розглянути варіант із переїздом за межі міста на зиму. Він рекомендує знайти притулок у друзів, знайомих чи родичів, які живуть у сільській місцевості, де відсутність електрики та центрального опалення не призведе до критичного становища.

Проте мер не бачить ймовірності повної евакуації, максимум – тимчасовий переїзд людей окремих категорій до передмістя.

Нагадаємо, українська влада вважає, що Росія змінила тактику для своїх ракетних ударів територією України. Так, на думку глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайла Подоляка, росіяни для нового масованого удару чекають відповідної погоди — морозів до мінус 10, щоб завдати більш чутливого удару.

Він також зазначив, що тактика ворога зараз – "максимально жорстко заморозити українців".

"Бо основний удар у такому разі припадає навіть не на енергетику як таку, а на опалення", – наголосив Михайло Подоляк.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як зміниться вартість проїзду у Києві у разі блекауту. Також ми писали, чому деяким районам столиці відключають світло довше, ніж зазвичай.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.