Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Луганщина під прицілом мародерів: як окупанти готуються до видобутку дорогоцінностей

Окупаційна влада вже не вперше намагається заволодіти багатствами України на тимчасово окупованих територіях

Фото: Pixabay

Окупанти збираються видобувати золото та срібло в Луганській області

Фото: Pixabay

На тимчасово окупованій території Луганської області так звана влада має намір розпочати видобуток дорогоцінних металів на Бобриківському родовищі, яке знаходиться в Ровеньківському районі. Місцеві чиновники активно просувають ці плани, пропри їхню незаконність.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зазначається, що окупанти почали видавати фальшиві ліцензії на видобуток корисних копалин на українських територіях. Зокрема, так звана влада оголосила про плани добувати золото та срібло з родовища поблизу міста Антрацит.

"На Луганщині кремлівські ставленики оголосили про плани видобутку золота та срібла з родовища поблизу Антрацита. Типова колоніальна політика, яка передбачає лише розорення земель, продовжується", – йдеться в повідомленні.

Окупаційна адміністрація заявила, що вже у вересні "інвестор" отримає доступ до родовища для початку видобутку. Однак, ліцензія на ці роботи є нелегітимною, оскільки видається незаконною владою.

Російські окупанти, розуміючи це, намагаються приховати юридичну назву "інвестора". Це підтверджує незаконний характер таких дій.

Яка історія видобутку дорогоцінних металів на Луганщині

Видобуток золота на Нагольному кряжі, до якого належить Бобриківське родовище, має свою історію. Ще на початку XX століття промисловці намагалися розпочати видобуток цих покладів, однак початок Першої світової війни завадив реалізації цих планів.

Останні спроби залучити інвесторів для видобутку відбулися до окупації Луганської області Росією. Луганська обласна адміністрація тоді активно шукала можливості для розробки родовищ, але ці зусилля були припинені через початок війни.

Росіяни намагалися "легалізувати" вибуток українських надр у Запоріжжі

У Центрі національного спротиву повідомили, що росіяни розробили нові правила для отримання прав на використання українських надр в Запорізькій області. Окупанти намагалися "легалізувати" незаконний видобуток корисних копалин, який вже відбувався.

Проте, російські ліцензії є юридично недійсними, і будь-який видобуток на основі цих документів є протизаконним.

Раніше ми повідомляли, що в Україні може виникнути дефіцит брухту. Також ми писали, на скільки може подорожчати золото за рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.