Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ердоган дав зелене світло російському "газовому хабу": де його побудують

Президент Туреччини вважає, що затримок зі створенням хабу не буде, оскільки планується інтенсивна спільна робота

Фото: Слово і Діло. Колаж: Pro Гроші

Ердоган планує реалізувати ідею Путіна щодо створення "газового хабу" в Туреччині

Фото: Слово і Діло. Колаж: Pro Гроші

Повертаючись зі столиці Казахстану, президент Туреччини Реджеп Ердоган розповів журналістам про плани стосовно створення "газового хабу" на території країни.

Про це пише французька інформаційна агенція AFP у Twitter.

Що вирішив Ердоган після зустрічі з Путіним

Очільник Туреччини поспілкувався з журналістами, які супроводжували його на саміт щодо взаємодії та заходів довіри в Азії (відбувся в Астані 13 жовтня). Його запитали, чи є намір в уряду підтримати ідею Володимира Путіна щодо будівництва на території держави нового газопроводу, яким би відбувалося постачання ресурсу до країн Європи.

Зі слів Реджепа Таїпа Ердогана, він уже дав доручення Міністерству енергетики та природних ресурсів, аби там розробили концепцію створення майбутнього "газового хабу". Тобто він прислухався до Путіна, який ще раніше говорив про свій намір продавати газ Європі через Туреччину.

Ердоган запропонував місце, яке вважає найбільш відповідним для будівництва мережі. На його думку, зручним є регіон Трак'я на північному заході країни. Це не є остаточним рішенням, для його прийняття будуть залучені кваліфіковані фахівці, які розроблять план відповідно до особливостей навколишнього середовища.

Хаб буде продавати газ за попередньо встановленими цінами

Оскільки Туреччина вже має хаб, який наразі функціонує на забезпечення внутрішніх потреб, новий стане мережею постачання ресурсу за кордон, а саме в країни, які погодяться купувати російський газ за цінами, встановленими Туреччиною. Що цікаво, як коментував ситуацію Дмитро Пєсков, наскільки з будівництвом погоджується Європейський Союз – невідомо, адже їхнього дозволу ініціатори не питали.

Ердоган запевнив, що затримок у розробці плану та його реалізації не буде, адже за це відповідатимуть Міністерство енергетики та природних ресурсів Туреччини та російські відомства.

Нагадаємо, що Володимир Путін запитав про можливість створення хабу в Ердогана на особистій зустрічі після проведення саміту. Президент Туреччини не дав відповіді безпосередньо йому, але вже наступного дня анонсував початок розробки кроків для втілення ідеї у життя.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Росії різко впали доходи від експорту нафти. Також ми повідомляли, за скільки АЗС продають бензин і дизельне паливо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.