Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи скоротять українцям відключення електрики: в Кабміні озвучили деталі

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз виробництво електроенергії в країні покриває 70% потреб у споживанні

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

Українцям можуть включати світло на 5-6 годин на добу

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

В Україні ситуація в енергетичній сфері залишається складною, але енергетики вже мають можливість давати світло в будинки українців на 5-6 годин на день. Вимикати світло на 20-40 годин поспіль неприпустимо.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 29 листопада

За словами глави Кабміну, українська енергосистема зберегла цілісність, незважаючи на постійні обстріли. Станом на сьогодні енергетикам вдалося заживити всі регіони країни, окрім Херсонської області. Зараз виробництво електроенергії в країні покриває 70% потреб у споживанні, а 30% — дефіцит, з яким справляються за допомогою обмежень споживання.

"Так, ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі у 30%, витратах мережі та першочерговому підключенні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб. Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між всіма споживачами, щоб люди включали світло принаймні на 5-6 годин на день, — заявив Денис Шмигаль.

Він зазначив, що питаннями постачання електроенергії споживачам займаються розподільчі компанії, тобто обленерго. Саме вони складають графіки відключень/вмикань світла.

"Працює це так: Укренерго доводить до обленерго обсяги споживання, які можна поставити в той чи інший регіон від електростанцій. Далі вже обленерго визначають — кого вони вимикають, щоб дотримуватись встановлених лімітів, — пояснив прем'єр-міністр.

Яка ситуація з електроенергією у Києві

У столиці з ранку у вівторок, 29 листопада, діяли стабілізаційні відключення електроенергії.

"Сьогодні, за розпорядженням держкомпанії НЕК Укренерго, застосовуються стабілізаційні відключення електроенергії. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відключення тривало не більше 4 годин для кожної групи споживачів", – зазначали у компанії ДТЕК.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, з якою проблемою зіткнулися українські підприємства та супермаркети через роботи на генераторах. Також ми писали, скільки українців живе у холоді через агресію РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.