Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чекати ще недовго? Херсонцям розповіли, коли з'явиться світло у будинках

Енергетики вже виконали найскладніше завдання – заживили критичну інфраструктуру міста

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Енергетики повертають світло у місто

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Херсоні після звільнення тривають роботи над відновленням зруйнованої інфраструктури. У неділю, 27 листопада, у місті спробують підключити світло житловим будинкам міста.

Про це в ефірі нацмарафону заявив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

За його словами, енергетики найперше виконали більш складне завдання — повернули електроенергію водогонам, каналізаційно-насосній станції, очисним спорудам та об'єктам теплопостачання. Тож сьогодні, 27 листопада, фахівці спробують підключити до світла побутових споживачів.

"Сьогодні, можливо, завтра уже почнеться таке більш масове підключення абонентів, що є набагато простішим, ніж запустити інфраструктуру великих підприємств водопостачання чи водовідведення", – зазначив Самойленко.

Поїзди до Херсона та Миколаєва

Раніше у листопаді Укрзалізниця відновила курсування поїздів до міст, які більше 9 місяців перебували під російською окупацією. Тож українці отримали змогу відвідати своїх рідних та друзів у Херсоні та Миколаєві зокрема.

З нагоди запуску перших після звільнення поїздів сайт Proizd.ua пропонував подорожуючим купувати квиток з 7% знижкою. використавши промокод "KHERSON". Знижки діяли на поїзд №122/121 Київ – Миколаїв – Херсон.

Квитки до звільнених міст

Крім того, Укрзалізниця і платформа UNITED24 започаткували благодійний проєкт "Квитки до перемоги". З нагоди вигнання російських окупантів з Херсона, з мрією про звільнення Сімферополя, компанія пропонує українцям забронювати квитки на перші потяги до деокупованих українських міст.

З 13 листопада можна оформити квитки на три перших рейси з Києва до п'ятьох міст:

  • до вже деокупованого Херсона;
  • Маріуполя;
  • Донецька;
  • Луганська;
  • Сімферополя.

Для того, щоб зарезервувати квиток до звільнених міст, потрібно:

  • Обрати напрям, рейс (перший, другий або третій) та клас вагона.
  • Внести необхідні дані, зробити благодійний внесок.
  • Після завершення платежу на електронну адресу, вказану при оформленні благодійного внеску, надійде лист з детальною інформацією та "квиток", який підтверджує здійснення внеску.
  • За 12 годин до відкриття маршруту та здійснення рейсу "Укрзалізниця" надішле на вашу електронну адресу лист з інформацією щодо номера вагона, місця, а також часу відправлення потяга.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи готує Росія нові ракетні удари по Україні та коли може відбутися ворожа атака. Також ми писали, як українцям підготуватися до блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.