Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зняти гроші в банкоматі без картки не вийде? Що треба знати клієнтам ПриватБанку

В деяких банкоматах може бути відключена послуга зняття готівки без пластикової картки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку не зміг зняти гроші в банкоматі без картки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку зіткнувся з проблемою зняття готівки в банкоматі через мобільний телефон, тобто без фізичної пластикової картки. Він випробував всі можливі способи, але не зміг отримати свої гроші.

Скаргу опублікував на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Shulezhko, розповів про збої у сервісі "зняття готівки без картки". Він дуже рідко використовує фізичні банківські картки, носить з собою лише мобільний телефон і завжди розплачується через NFC. Але банкомати "відмовилися" видати необхідну суму з пенсійної картки для виплат, хоч він застосував три різні способи:

  • спочатку сканував код на екрані банкомата, потім вибирав картку, з якої планував отримати кошти, вводив пін-код;
  • потім натискав кнопку "зняття готівки без картки", вводив фінансовий телефон і набирав останні цифри номера, який телефонував для підтвердження операції;
  • нарешті заходив у мобільний додаток Приват24, в меню "Послуги/зняття готівки" вибирав потрібну картку, вводив пін-код.

Але всі намагання пройшли даремно, кожного разу установка відмовляла у видачі коштів і вимагала для перевірки безпеки провести операцію реальною карткою. Служба підтримки не допомогла розв'язати проблему.

В коментарях до скарги інші користувачі порталу зазначили, що в автоматі сервіс може бути вимкнений, і порадили не витрачати час на банкомат, а зняти готівкові кошти на касі в супермаркеті.

Комісія за зняття готівки на касі

Ця послуга доступна в багатьох фінансових установах України та передбачає, що клієнти можуть отримати суму з рахунку одночасно з проведенням операції оплати через POS-термінал, який встановлено на касі торгово-сервісних підприємств. Власникам Mastercard і Visa не потрібно стояти в чергах до банкоматів чи кас відділень.

Водночас Ощадбанк встановив комісію на здійснення таких транзакцій. Інформація про плату доступна в тарифах на офіційному сайті. Один з користувачів відмітив, що подібна комісія існує тільки в Ощадбанку, навіть якщо зняття відбуватиметься з пенсійної картки. А знають про розмір відрахування далеко не всі клієнти, які будуть здивовані, помітивши на карті меншу суму, ніж розраховували.

Загалом за зняття готівки на касі доведеться заплатити:

  • через POS-термінал Ощадбанку – 2 грн;
  • через POS-термінал інших банків – 1,5% +5 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може заблокувати рахунок з коштами від держави. Також ми повідомляли, що ПриватБанк має проблеми з валютою та розповідали, що потрібно знати всім клієнтам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.