Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову затримають? У Міноборони пояснили, що буде з виплатами військовим до кінця року

Через прийняття змін до держбюджету українські захисники отримають зарплати пізніше, ніж планувалося

Фото: Мілітарний, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Військовим затримують виплати за жовтень

Фото: Мілітарний, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Українські військовослужбовці отримають виплати у повному обсязі після закінчення процедур щодо прийняття змін до держбюджету на 2022 рік.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, повідомили в Міноборони.

За її словами, до кінця року передбачені всі необхідні кошти на виплату щомісячного грошового забезпечення для військових.

Вона пояснила, що зараз, під час широкомасштабної війни, за місяць військовим виплачують грошове забезпечення на ту суму, яка передбачалася до широкомасштабного вторгнення на рік.

"Тривають необхідні процедури після прийняття змін до Державного бюджету на 2022 рік. І по закінченню цих процедур усі наші військовослужбовці отримають виплати у повному обсязі. Ці гроші бюджетом передбачені", – запевнила Маляр.

Яку зарплату отримують військові

1 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що військові службовці отримуватимуть від 30 до 100 тис. грн грошового забезпечення.

Тож під час воєнного стану всім військовослужбовцям, крім основного щомісячного забезпечення, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тис. грн на місяць. Проте це рішення не стосується військових строкової служби.

Військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях або у проведенні заходів з національної безпеки та оборони, тобто знаходяться у гарячих точках, отримують 100 тис. грн на місяць.

Водночас, кілька разів були затримки із виплатами зарплат військовим. У Міноборони пояснювали, що це сталося через необхідність внесення змін до держбюджету-2022 та пообіцяли, що виплати продовжаться.

Що буде з пенсіями мобілізованих військових

Пенсії військовослужбовцям призначаються за специфічною процедурою, для якої навіть діє спеціальний закон із безліччю нюансів. У Пенсійному Фонді пояснили, що буде з пенсією, якщо військового призивають на службу повторно.

За законом, так звані "військові" пенсії призначаються та виплачуються військовослужбовцям після їх звільнення зі служби, яке зазвичай відбувається не у 60 років, а набагато раніше.

Якщо такий пенсіонер буде мобілізований на службу повторно, виплати не припиняються у таких випадках:

  • за призовом під час мобілізації, на особливий період,
  • за призовом резервістів в особливий період,
  • за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня звільнення.

Після наступного звільнення зі служби виплати переглядаються з урахуванням додаткової вислуги років та грошового забезпечення, яке військовослужбовець отримував на останній посаді.

Раніше ми писали, чи мають військові право на відпустку. Також ми пояснювали, у яких випадках родичі військового можуть отримати його грошові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.