Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Родичі військового можуть отримати його грошові виплати – кого це стосується

Грошове забезпечення, яке отримують військові, не припиняється у випадку взяття у полон чи зникнення безвісти

Коллаж: Pro Гроші

Гроші не пропадуть: виплати військовим зможуть отримати родичі

Коллаж: Pro Гроші

Українські військові продовжуватимуть отримувати заробітну плату та додаткові грошові виплати, навіть якщо потраплять у полон чи будуть визнані зниклими безвісти.

Про це розповів командувач угруповання сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк в інтерв’ю "Укрінформу".

Нарахування коштів не припиняється, якщо військовий перебуває у полоні російських окупантів. Він далі отримуватиме належне грошове забезпечення, в тому числі – додаткові виплати у розмірі 100 тисяч гривень, якщо вони закріплені за людиною. При зникненні українського воїна фінансові нарахування також будуть здійснювати.

Отримувати кошти зможуть члени сімї військовослужбовця. Для цього потрібно звернутися з офіційним проханням у зазначеному порядку: дружини або чоловіки стоять першими у черзі, наступними йдуть повнолітні діти чи законні представники неповнолітніх (у випадку відсутності дружини/чоловіка), далі мають право претендувати на забезпечення батьки (сума ділиться порівну, якщо військовий не перебуває у шлюбі).

Коли виплати можуть припинити

Як зауважив Олександр Павлюк, родичам відмовлять в отриманні нарахувань, якщо воїн повернеться з полону чи знайдеться після зникнення. Якщо ж суд визнає його безвісно відсутнім чи померлим, забезпечення зупинять.

Окрім зазначених коштів, члени сімей військовослужбовців мають право на щомісячне грошове нарахування коштів для вирішення певних питань. Зокрема, для оздоровлення чи на соціально-побутові потреби. Подібна виплата гарантується державою.

Плюс чоловікам та жінкам, які пережили полон або просто повернулися до мирного життя після служби, надається безплатна медико-психологічна реабілітація на базі державних і комерційних санаторно-лікувальних закладів.

Нагадаємо, Україна періодично проводить обміни військовополоненими. Востаннє, 17 жовтня, вдалося повернути додому 108 жінок. Серед них було 96 військовослужбовиць та 12 цивільних.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ВПО можуть додатково оформити допомогу на проживання. Також ми повідомляли, що ВПО можуть отримати тимчасове житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.