Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати для військових – що зміниться та хто залишиться без них

Розповідаємо, що змінилось для війсковослужбовців та хто зможе й надалі отримувати виплати

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінюються виплати для військових

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінили виплати одній з категорій військових, які перебувають у зоні бойових дій та беруть участь в деокупації українських територій. З жовтня деякі категорії військових отримали право на виплату 100 000 грн за участь у бойових діях замість 30 000 грн.

Про це повідомляє урядовий портал Кабінету міністрів.

Скільки будуть платити

Нараховуються виплати в розмірі 30 000 грн на місяць військовослужбовцям, які безпосередньо не беруть участь у проведенні бойових дій, а тим хто знаходиться на полі бою виплати збільшуються до 100 000 грн.

З жовтня працівники Державної кримінально-виконавчої служби, які служать в органах і установах ДКВС в межах територіальних громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, не будуть отримувати щомісячну виплату у розмірі 30 000 грн.

Замість цього рядовим працівникам ДКВС, що залучаються до складу оперативно-стратегічного угрупування відповідної групи військ Збройних Сил, буде виплачуватись 100 000 грн відповідно до часу участі у бойових діях.

З 1 липня працівникам ДКВС урізали виплати, тепер на них можуть розраховувати тільки ті, хто виконував бойові завдання в зоні бойових дій. До цього виплату 30 000 грн отримували всі, хто знаходився на військовій службі.

Чим забезпечує держава на передовій

В Наказі "Про речове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту" вказано, що надає держава військослужбовцям на фронт, імовірно призвоникам нададуть:

  • броню (бронежилет чи плита з плитоноскою, шолом);
  • зброю;
  • набої;
  • магазини;
  • можливо, форму.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо досі не прийшла повістка. Також ми розповідали, що робити у разі вручення повістки людині, що непридатна до військової служби.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.