Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знають далеко не всі: як клієнтам Monobank повернути комісію на картку

Виявляється, деякі правила розповсюджуються не на всіх клієнтів Monobank

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Monobank не вдалося повернути комісію після скасування угоди

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українець здійснив оплату товару на ОЛХ за допомогою додатку Monobank, але згодом йому повернули кошти через відсутність замовлення. Втім комісія в розмірі майже 600 грн не повернулася на картку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком drions, розповів, що Monobank підходить до розв'язання проблем клієнтів по-різному: комусь повертає комісію разом із коштами, а декому відмовляє, аргументуючи політикою банку. Чоловік вирішив купити товар на сайті ОЛХ і заплатив за нього карткою Monobank, використавши гроші з кредитного ліміту. Комісія становила майже 600 грн, про що, за словами автора відгуку, ніде не було вказано.

Але через 40 хвилин після транзакції українець отримав від продавця повідомлення про відсутність замовленої продукції. Тож кошти повернулися на рахунок, але не через скасування платіжної операції, а звичайним переведенням фінансів. Водночас комісію клієнт втратив.

"Звернувся у підтримку Моно. Чіткої відповіді не отримав. Мовляв, комісія не повертається і все. Знайшов на Мінфіні такий же випадок, як у мене. В коментарях автор написав, що банк все-таки повернув кошти. Навів цей кейс в чаті з Моно, у відповідь – "при скасуванні платежів комісія з боку банку не повертається однаково для всіх клієнтів", – зазначив чоловік.

Якими правилами послуговуються в Monobank, вирішуючи, кому з клієнтів повертати комісію, представник фінустанови не уточнив.

Що відповіли в Monobank

Співробітники банку повідомили користувачеві, чому в його випадку прийняли відповідне рішення. Все залежить від кодування термінала, який дійсно може вираховувати додаткову комісію в рахунок кредитних коштів. Саме тому в додатку не було вказано, скільки клієнт втратить після оплати.

Якщо людині повертають кошти, використовуючи функцію скасування (при цьому застосовують той самий код авторизації операції), тоді комісія також опиняється на рахунку. У випадку, якщо мова не про скасування, а про звичайне самостійне переведення коштів з картки на картку, то, зрозуміло, немає змоги повернути комісію.

Клієнти Monobank можуть власноруч встановити обмеження на проведення транзакцій, які означають паралельне списання комісії за кредитні гроші. Потрібно на головному екрані свайпнути вліво та обрати пункт меню "Перекази на картку за межами застосунку". При цьому, підтверджуючи якийсь платіж, користувач в застосунку бачитиме інформацію про розмір комісії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що поповнити картку monobank через термінал IBOX неможливо. Також ми повідомляли, що українець не зміг отримати кошти від родича, і розповідали, чому Monobank заблокував платіж.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.