Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Захист від інтернет-злодіїв: як не втратити всі гроші під час онлайн-покупок

Перед введенням інформації про себе на сайті інтернет-магазину слід переконатися, що адреса починається правильно

Фото: pexels

Аферисти продовжують вигадувати схеми

Фото: pexels

Інтернет-покупки сьогодні стали буденністю, адже це зручно та швидко. Однак навіть тут можна натрапити на шахраїв. Тому важливо дотримуватися правил безпеки, аби не залишитися без грошей.

Про це пише ТСН.

Вибирайте надійні інтернет-магазини. Якщо ви хочете зробити замовлення в певному магазині, то переконайтеся, що продавець має бездоганну репутацію і працює на ринку впродовж тривалого часу.

Перевіряйте рейтинг та відгуки про магазин. Також дослідіть політику конфіденційності та безпеки. Важливо, щоб ваші особисті дані не передавалися третім особам для недобросовісних цілей.

Забезпечте шифрування даних. Перед введенням інформації про себе на сайті інтернет-магазину слід переконатися, що адреса починається з літер та символів "https://". Також важливо, аби в адресному рядку було зображення замочка. Саме він означає, що передавання даних між користувачем та сайтом шифрується.

Використовуйте складні паролі. Якщо створюєте обліковий запис на сайті, вигадайте унікальний та складний пароль. Уникайте використання простих комбінацій та особистої інформації.

Користуйтеся безпечними платіжними системами. Наприклад, системи PayPal або Apple Pay пропонують додатковий рівень безпеки, оскільки введені фінансові дані не розголошуються інтернет-магазину.

Будьте обережними з персональними даними. Якщо у вас вимагають персональну інформацію, яка не стосується покупки, то краще покинути даний сайт.

Використовуйте захищений Wi-Fi. Під час покупок не користуйтеся вільною та незнайомою мережею, адже вона може бути незахищеною. Завдяки цьому зловмисники отримають доступ до вашої особистої інформації.

Стежте за своїми фінансовими транзакціями. Якщо ви помітили підозрілі операції, то негайно звертайтеся до банку, щоб заблокувати картку.

Оновлюйте програмне забезпечення та антивірус. Це допоможе захистити ваші пристрої від шкідливих програм та кібератак.

Будьте обережні зі спамовими повідомленнями. Краще не переходьте на запропоновані сторінки за посиланнями з ненадійних джерел.

Як захистити свої гроші на картці

Раніше ми вже писали про те, що насправді, аби не стати жертвою шахраїв, потрібно дотримуватися простих правил безпеки:

  • не тримайте PIN-код картки разом із самою карткою, його потрібно знати напам’ять;

  • не розголошуйте PIN-код і CVV2-код своєї платіжної картки третім особам. Ігноруйте запити надати цю інформацію навіть від працівників банку або представників правоохоронних органів;

  • регулярно змінюйте PIN-код картки. Але робити це потрібно через перевірений банкомат, який розташований всередині відділення банку.

Якщо вас зацікавила ця тема, то про інші лайфхаки ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші повідомляв вам про те, яку підступну схему вигадали шахраї, щоб виманити гроші в українців. Також ми розповідали вам, чому не можна залишати чеки на касі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.