Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За перевипуск картки можуть заблокувати рахунок – що діється в Monobank

За перевипуск фізичних карток для особистого користування Monobank заблокував клієнту рахунок

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Monobank заблокували рахунок після перевипуску картки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank здійснив перевипуск пластикових карток, дізнавшись завчасно про відсутність ліміту на процедуру. Але фінустанова закрила доступ до рахунку та не надає можливості оскаржити заблокування.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком LaZerro, розповів, що йому потрібно було перевипустити фізичну картку кілька разів, аби здійснити транзакції для купівлі цифрових товарів у сервісі STEAM. Як справедливо уточнив клієнт Monobank, пластиковий аналог для відкриття віртуального рахунку можна вільно купити в мережі супермаркетів "Сільпо".

Щоб не натрапити на несподівані проблеми чи перевірки, перед процедурою українець два рази запитував у фахівців підтримки, чи існують ліміти на перевипуск, на що отримував заперечну відповідь. Послуга коштує 100 грн, з яких 50 грн відраховують фінустанові, тож банк не втрачає гроші за перевипуск.

"На кожну картку було всього 4 транзакції: 50 грн – повернення грошей за купівлю, 6 грн – придбання товарів у сервісі STEAM, 56 грн – відправлення з білої картки, 100 грн – зняття за перевипуск. До мене телефонували два рази та питали, навіщо я перевипускаю картки. Відповідав – для оплати у сервісі Steam для власних потреб. Після цього оператори бажали гарного дня та кидали слухавку", – повідомив чоловік.

На жаль, процедура для нього завершилася негативно, бо невдовзі доступ до рахунку заблокували. Можливості оскаржити рішення банк клієнту не надав.

Як відреагували в Monobank

Українець підозрює, що причиною закриття рахунку став пункт 6.3.6 Загальних умов випуску та обслуговування Платіжних карток, яким регулюються фактори блокування, а саме: "В разі наявності сумнівів у Банку щодо використання Клієнтом Платіжної картки для власних потреб (сумніви Банку можуть бути пов’язані, в тому числі з: імовірною передачею Клієнтом Платіжної картки/ її реквізитів / доступу до Мобільного застосунку третім особам)".

Але, як зазначив автор скарги, в такому випадку закривають картку, а не весь рахунок. Втім у коментарях до відгуку він отримав пояснення від іншого зареєстрованого користувача про те, що в Monobank немає окремої послуги "поточний рахунок", тобто це невіддільначастина платіжної картки. Тому не можна закрити окремо її та залишити рахунок.

Клієнт звернувся до представників фінустанови з проханням зв’язатися та розібратися в ситуації. Він зазначив, що може надати повну інформацію про шляхи користування та докази, що дані картки нікому не передавались і не спровокували чиїсь незаконні дії. Через два дні LaZerro оновив відгук і вказав, що проблему вдалося вирішити.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому клієнти ризикують втратити доступ до Monobank. Також ми повідомляли, що клієнт Monobank втрапив у неприємну ситуацію з кредитом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.