Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це може статися з кожним: чому клієнти ризикують втратити доступ до Monobank

Проблема, яка спіткала автора відгуку, може виникнути у будь-якого клієнта Monobank

Фото: Pexels, oleg.gorohovsky. Колаж: Pro Гроші

Українець втратив доступ до Monobank через зміну телефону

Фото: Pexels, oleg.gorohovsky. Колаж: Pro Гроші

Користувач послуг мобільного банкінгу з міста Кам'янське (Дніпропетровська область) поскаржився на блокування доступу до застосунку Monobank після зміни телефону.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як зауважив клієнт фінустанови з ніком Dmytro2805, він довгий час використовував додаток і був клієнтом Monobank, не стикаючись з серйозними проблемами та не маючи претензій до якості обслуговування. Періодично використовував наявний кредитний ліміт і завжди вчасно погашав заборгованість. Але одного разу довелося продати старий смартфон і купити інший. Відтоді почалися незрозумілі для українця проблеми.

Він не зміг зайти в додаток з нового пристрою, адже Monobank одразу заблокував доступ, не пояснюючи причину відмови від обслуговування. Служба підтримки, як стверджує чоловік, теж не реагує на запити колишнього клієнта і не дає роз’яснень щодо поновлення співпраці. Як результат – 4 місяці він не має змоги відкрити рахунок і завершити справи по карті.

"У мене був незакритий ліміт на 9 тисяч гривень. Довелося погашати його на заблокованій карті. Підтримка почала зі мною по-хамськи спілкуватися, тому що я став не потрібен! Висновок такий: у них погана система безпеки. Не міняйте телефон, якщо хочете зберегти свій банк", – констатував Дмитро.

Яку відповідь дають у банку

Про необґрунтовані припинення обслуговування розповідає чимало клієнтів Monobank. Всі зауважують, що фінустанова ніколи не попереджає заздалегідь, що невдовзі буде заблоковано доступ до додатка, тож українці не можуть завчасно переказати кошти на інший рахунок і погасити кредитний ліміт.

У відповідь на такі скарги представники банку говорять, що рішення про можливість обслуговування приймається на основі зваженого аналізу інформації з різних перевірених джерел. Політика Monobank не дозволяє повідомляти точну причину відмови. Водночас обіцяють провести виховну роботу зі співробітниками, які дозволили собі невідповідну поведінку в розмові з клієнтом.

"Діалоги зі співробітниками обов'язково перевіримо та проведемо роботу над помилками. Просимо вибачення за негативний досвід при зверненні до підтримки", – пишуть в банку. Щоправда, наскільки дієвим є втручання керівництва, невідомо, враховуючи періодичність написання подібних скарг на порталі Мінфін.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Monobank скаржаться на блокування карток. Також ми повідомляли, що військовому відмовили в оформленні віртуальної карти Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.