Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці мають проблеми з терміналами ПриватБанку – чому вони втрачають гроші

Результати інкасації не допомогли клієнту отримати втрачені у терміналі гроші

Фото: ПриватБанк (Flickr), Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці втрачають гроші в терміналах ПриватБанку

Фото: ПриватБанк (Flickr), Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку поскаржився на незадовільний результат роботи інкасаторської служби. Працівники не знайшли у терміналі 5 тисяч гривень, які не зарахувалися на карту внаслідок вимкнення електроенергії.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Наприкінці минулого року користувач послуг ПриватБанку намагався поповнити рахунок через установку, яка приймає банкноти не поштучно, а пачкою. Українець поклав у купюроприймач 13 800 грн, термінал почав процедуру підрахування, але несподівано зникло світло, тож операція скасувалася. Зрозуміло, що гроші на карту не встигли надійти, тому довелося телефонувати в службу підтримки.

Після розмови з оператором клієнт оформив заявку на повернення коштів, її погодили вже на початку січня. Щоправда, забрати вдалося не всю суму, а тільки 8 800 грн. Як виявилося, після інкасації надлишок у терміналі склав на 5 000 грн менше. Чоловік кілька разів повторював спробу створити нові заявки на повернення, але йому відмовляли. Виходить, гроші просто зникли з установки.

На жаль, подібні проблеми, спричинені вимкненням електрики та зупинкою роботи банкоматів/терміналів, трапляються дуже часто. Так, мешканка Житомира знімала кошти в розмірі 1 550 грн, але банкомат після кількох хвилин роздумів сповістив про помилку. Купюри залишилися всередині, проте з рахунку списання відбулося миттєво. Співробітники фінансової установи доповіли про необхідність очікування інкасації, термін становить мінімум 14 днів.

Схожа ситуація виникла з іншим користувачем в Ужгороді: "На днях знімав власні кошти в розмірі 20 тисяч, банкомат не видав їх, однак з картки справно списав. Оформилася заявка на повернення, терміни від 3 до 14 робочих днів. Ось так, хочеш залишитися без грошей, май справу з Приватом".

Що відповідає на скарги ПриватБанк

Звісно, представники банку у відповідь на відгуки клієнтів зазначають, що роблять все можливе, аби за найкоротші терміни розв'язувати проблеми українців. При цьому не уточнюють, чому відбуваються такі ситуації, особливо у першому випадку: як з термінала могли зникнути 5 000 грн та що робити людям, які втратили кошти не через власну недбалість.

"Перепрошуємо за незручності, що виникли. Вашу заявку на повернення коштів прийнято в роботу. Для відпрацювання заявки ми чекаємо на результати інкасації пристрою. Зробимо все для повернення ваших грошей", – зазвичай відписують на порталі Мінфін.

Зауважимо, що клієнти неодноразово висловлювали претензії до служби інкасації ПриватБанку. Людям незрозуміло, чому перевірка однієї установки може займати від кількох днів до двох-трьох тижнів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей. Також ми повідомляли, що ПриватБанк програв суд українцю, та розповідали, що клієнту спишуть 481 тис. доларів боргу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.