Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Яким буде курс долара до кінця тижня: аналітик розповів про ситуацію на ринку

Олексій Козирєв зазначив, що більшість банків і обмінників фінкомпаній цього тижня працюватимуть у форматі "з обороту"

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Яким буде курс долара до кінця тижня

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

До кінця поточного робочого тижня, 17 лютого, курс долара в Україні перебуватиме в межах звичного коридору Нацбанку – від 36,5686 до 36,9343 гривень, а євро – у межах від 38,83 до 39,89 гривень.

Відповідний прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, пише видання Мінфін.

Яка ситуація на ринку

У касах банків котирування готівкового долара при купівлі/продажу до кінця поточного робочого тижня будуть коливатися в межах 39,30 – 40,65 грн/дол., а по євро – від 41,50 до 43,50 грн/євро.

Експерт прогнозує, що в обмінниках фінкомпаній цінники по долару та євро будуть у межах: долар – від 39,50 до 40,30 грн/дол., євро – від 42,10 до 43,25 грн/євро.

"Більшість банків і обмінників фінкомпаній працюватимуть у форматі "з обороту", з періодичною зміною своїх цінників, в залежності від поведінки пари євро/долар на міжнародних ринках", – зазначив Козирєв.

Скільки коштувала валюта 14 лютого

У середньому долар купували за 39,49 грн, а продавали за 40,18 грн.

У ПриватБанку курс у купівлі встановлений на рівні 39,25 грн/дол., у продажу — 39,75 грн/дол, що на п’ть копійок більше порівняно з попереднім днем.

Ощадбанк купував долар за 39,70, а продавав за 40,50 грн/дол, що на п’ять копійок дорожче у купівлі і на стільки ж дешевше у продажу.

У Райффайзен Банку курс не змінився, у купівлі коштував 39,30 грн/дол., а в продажу — 40,00 грн/дол.

Курс долара протягом 13-19 лютого: ще один прогноз

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко також розповів сайту Pro Гроші, що на валютному ринку протягом тижня не спостерігатимуться значні коливання курсу долара. За його словами, вартість валюти знаходитиметься в межах 39,5-41 грн/долар.

Він також зазначив, що у першу декаду лютого на готівковому ринку спостерігалося незначне і поступове зміцнення гривні — до 0,5%, що може бути наслідком низької інфляції у січні.

Експерт наголосив, що протягом тижня курс долара не перетне амплітуду коливань понад 1,5 грн. Наразі попит і пропозиція на готівкову валюту досить врівноважені.

Що може статися з курсом долара до кінця 2023 року

Народний депутат, член парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський зазначив, що до кінця 2023 року курс долара навряд чи перетне позначку у 42 грн/долар. За його словами, гривня не так сильно девальвувала, як передбачалося на початку 2023 року.

Політик пояснив, що є консенсус-прогноз від експертів, які сходяться в оцінках, що українська валюта буде триматися на рівні 41 гривні за долар. При цьому уряд встановив середню планку на рівні 42 гривні за долар.

Раніше ми писали, за яких умов Нацбанк зможе відмовитися від фіксованого курсу гривні до долара. Крім того, сайт Pro Гроші розповідав, куди інвестувати 1 000 доларів та отримати прибуток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.