Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які навички варто розвивати вже сьогодні, аби стати успішними протягом 5 років

Регулярне і детальне фіксування ваших побажань допоможе зосередитися на важливих цілях

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ви маєте розвивати свій "персональний бренд"

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Про своє майбутнє варто думати вже зараз. Якщо ви маєте якісь вміння, то варто їх розвивати, аби колись вони вас точно зроблять успішними. Також є кілька навичок, які у цьому допоможуть.

Про це сайту Pro Гроші розповіла фінансова планерка Ульяна Гринчевська.

Планування

Дуже стандартна фраза, але скажу: "Якщо ми не знаємо нашого шляху, то куди ми прийдемо?". Суть даної навички, це можливість спрогнозувати наші цілі (як фінансові, так і особисті); можливість прописати дії та можливість оцінити реалістичність планів та бажань на майбутнє, – говорить експертка.

Дуже проста вправа — навичка "планування", яку можна в собі розвивати. Для початку варто написати те, щоб ви хотіли завтра зробити, які плани на місяць, що ви мрієте зробити через рік.

Регулярне і детальне фіксування побажань допоможе зосередитися на важливих для вас цілях.

Комунікація

Онлайн та офлайн-навички комунікації є важливими.

Нещодавно прочитала таку тезу: "Очікується, що наступне покоління процвітатиме в таких областях, де будуть потрібні комунікативні здібності". Розвиваючи навички спілкування, ми дозволяємо собі знайти кращу роботу, домовитися з партнером про відкриття власної справи або розказати іншим, чим ми можемо бути корисними (тобто зможемо продати свою думку чи ідею), – говорить фінансова планерка.

У даному питанні вам могли б допомогти курси чи семінари по ораторському мистецтву.

Оточення

Якщо через 5 років ви мрієте бути художником, а зараз ви музикант, то однозначно вам варто спробувати відвідувати події й зустрічі, де є художники. Саме оточення буде мотивувати вас йти до бажаної цілі.

Раніше, я сама думала, що така порада "для галочки". Зараз, перевіривши цю думку на своєму досвіді – 100% можу сказати, що це працює, – розповідає Ульяна Гринчевська.

Знання іноземних мов

Ситуація:

Ви найманий працівник (наприклад, менеджер з продажів). Знання англійської мови на рівні "нижче середнього". Дохід на місяць близько 20 тисяч гривень.

І тут, у щоденній розсилці від HR ви бачите конкурс на вакансію із зарплатою 30 тисяч гривень на місяць, але є обов’язкова умова – знання англійської мови на розмовному рівні.


Ситуація, яку я описала, є дуже реалістичною для багатьох найманих працівників. Тому підвищення рівня знання мов точно допоможе бути успішнішим через 3-5 років, – додає експертка.

Особистий бренд

Ситуація: Ви хочете навчитися малювати. Для цього ви дивитеся відео на YouTube, пробуєте щось малювати самостійно, підписалися на художників в Instagram. Але чи приведуть такі дії до здійснення бажання? Скоріш за все, що ні.

Суть мого прикладу наступна: якщо біля нас є наставник, який допомагає нам навчатися та практикувати наші навички, то так ми швидше прийдемо до успіху, – додала Ульяна Гринчевська.

Володіючи певним вмінням, ви зможете краще розвивати свій "персональний бренд".

Раніше ми розповідали, що варто робити дитині з першим заробітком. Також ми писали, як батькам не зіпсувати стосунки з дітьми через гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.