Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як змусити гроші працювати на вас: експертка розкрила головні правила інвестування

Пропонуємо дізнатися, які правила допоможуть мінімізувати ризики при інвестуванні своїх коштів

Фото: Pexels

Експертка розповіла, як правильно займатися інвестиціями

Фото: Pexels

Українці все частіше починають замислюватися щодо збереження власних коштів під час великої інфляції. Найвигідніший та популярний спосіб змусити гроші працювати – купувати акції компаній. Отже, якщо вирішили забезпечити свою фінансову стабільність та почати займатися інвестиціями, вам варто розуміти, як правильно вкладати свої гроші.

Журналісти сайту Pro Гроші звернулися до експертки з інвестицій та фінансової грамотності MoncheriGirl, яка розповіла, як правильно інвестувати.

Як правильно інвестувати гроші

  • Ніколи не інвестуйте кредитні або останні гроші.

Перше, що потрібно пам'ятати, це золоте правило інвестування – треба вкладати тільки ті гроші, втрату яких ви не будете вважати критичною. Експертка рекомендує ніколи не використовувати кредитні або останні гроші для покупки акцій.

Інвестиції все ж таки ризикові, тому не варто кидатися в них з головою, – додала MoncheriGirl.

  • Починайте з малих сум.

Для новачків важливо починати інвестувати з малих сум. Не варто ризикувати та вкладати одразу всі накопичення.

Якщо у вас є накопичення в 1 000 – 10 000 доларів, краще їх розбити на 5-6 місяців та інвестувати невеликими сумами. Так ви матимете час на те, щоб розібратися з інвестиціями та зрозуміти, як взагалі працює фондовий ринок.
MoncheriGirl

MoncheriGirl

Експертка з інвестицій та фінансової грамотності

  • Дотримуйтесь диверсифікації.

Один з найважливіших принципів інвестування – це диверсифікація. Ваш інвестиційний портфель не повинен складатися виключно з акцій. Існують чотири класи активів, в які можна інвестувати:

  • гроші в грошах (валюта, депозити);
  • акції (частина компаній);
  • облігації (інвестиції у борг);
  • альтернативні інвестиції (криптовалюта, дорогоцінні метали, нерухомість).

Всі ці інструменти мають бути в вашому інвестиційному портфелі, щоб максимально диверсифікувати інвестиції та при будь-якому потрясінні на ринку ваш портфель не буде сильно просідати, – зазначила експертка.

  • Регулярність інвестування.

Для досягнення фінансових цілей і виходу на пасивний дохід важливо визначити один день на місяць для поповнення брокерського рахунку та докуповувати акції.

Наприклад, кожного 15-го числа місяця я поповнюю свій інвест портфель на 100 доларів і ці гроші я розділяю на усі активи.
MoncheriGirl

MoncheriGirl

Експертка з інвестицій та фінансової грамотності

Регулярність – ключовий фактор успішного інвестування, оскільки вона дозволяє людині плавно розвивати свій інвестиційний портфель і зменшує вплив коливань ринку.

Раніше експертка з фінансової грамотності в коментарі сайту Pro Гроші розповіла, які міфи заважають українцям наважитися на першу інвестицію. Також нашим журналістам вдалося дізнатися, що варто знати про виведення грошей з брокерського рахунку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.