Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як отримати свої гроші з інвестицій – все про виведення коштів з брокерського рахунку

Розповідаємо, як українцям отримати кошти, що лежать на брокерському рахунку, і чи існують підводні камені

Фото: Pexels

Українці можуть легко вивести кошти з брокерського рахунку

Фото: Pexels

Українці можуть відкрити брокерський рахунок у спеціальній компанії чи установі, аби займатися купівлею і продажами на фінансових ринках. Мова про акції фірм, облігації, цінні папери, ф'ючерси та опціони тощо. Але з часом, коли цілі досягнуті, а на рахунку лежать кошти, постає питання, що з ними робити і чи можна вивести.

Ми поспілкувалися з фінансовою експерткою та інвесторкою Юлією Баткаловою і дізналися, як вивести гроші з брокерського рахунку.

Кожному початківцю-інвестору, а також досвідченим гравцям ринку варто уважно обирати фінансові установи, які надають послуги брокерів, тобто відкривають клієнтам власні рахунки для придбання цінних паперів на фондових біржах. Відповідальність за керування інструментами повністю лежить на інвесторах, тож треба слідкувати за тим, кому довіряти гроші.

Брокери надають онлайн доступ до наших рахунків та керування коштами 24/7. За потреби оформити запит на виведення фінансів можна в будь-який момент.
Юлія Баткалова

Юлія Баткалова

Фінансова експертка, інвесторка

Також важливо знати, що виведення задовільнять лише на власні рахунки, відкриті в банках України чи за кордоном. Іншими словами, для успішного виконання процедури необхідно, аби ПІБ брокерського рахунку співпадав з отримувачем.

Після оформлення запиту зарахування коштів відбувається в середньому впродовж 3 робочих днів. Не забуваємо, що за вивід брокер може утримати комісію. Наприклад, послуга в американського Interactive Brokers один раз на місяць безплатна. Кожне наступне виведення коштує 10 доларів, – уточнила експертка.

Загалом подібні інструменти є досить корисними для інвесторів, оскільки компанії забезпечують захистом від ризиків і допомагають зменшити втрати від цінових змін на ринку.

Як не втратити власні гроші при інвестуванні

Раніше ми розповідали, що вкладення будуть вигідними лише у випадку розумного підходу. Дуже часто інвестори, які починають свій шлях, роблять необдумані вчинки та заздалегідь не оцінюють власні можливості. Аби вклад не перетворився на фінансовий тягар, потрібно ще на старті визначитися з метою інвестиції.

Дайте відповіді на такі питання:

  • скільки грошей ви готові втратити;
  • що важливіше: азарт чи певний дохід;
  • з якими ризиками готові миритися.

Оскільки різні галузі економіки та сегменти фінансового ринку розвиваються по-своєму, бажано диверсифікувати кошти. Адже прорахувати доходи і втрати у довгостроковій перспективі неможливо без урахування стану кожного сектору. Тому рекомендують розділити інвестиції на частини та поповнити ними різні "кошики": нерухомість, депозити, облігації тощо.

І не забувайте, що провайдер інвестиційних послуг теж розраховує на фінансову вигоду від співпраці. Аби його зиск не перевищив ваш, зберігайте критичне мислення та зважуйте баланс інтересів кожного сторони.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що інвестувати можуть не лише багатії та розповідав, чи потрібні для цього великі гроші. Також ми повідомляли, що бренд одягу H&M знову відкриє магазини в Україні та розповідали, коли це станеться.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.