Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ризик або можливість? Чи потрібно займатися інвестиціями під час війни

В ексклюзивному коментарі експертка з інвестицій розповіла, куди українці можуть вкладати свої гроші

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експертка розповіла, чи варто українцям зараз займатися інвестиціями

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У людей завжди існує бажання бути фінансово незалежними та мати певні заощадження. Це стає особливо актуальним у періоди нестабільності та кризи. У зв'язку з останніми подіями в Україні та зростаючими загрозами на міжнародному рівні питання інвестування стає особливо важливим.

Тому редакція сайту Pro Гроші звернулася до експертки з інвестицій та фінансової грамотності MoncheriGirl, щоб дізнатися, чи варто українцям займатися інвестиціями під час війни.

Чи варто займатися інвестиціями в воєнний час

В період нестабільності в країні, а особливо під час повномасштабного вторгнення Росії, люди шукають різні способи, як зберегти свої гроші. Оскільки почалась війна, курс долара підскочив, а плюс до всього ще й інфляція в країні, усі намагаються хоч якось зберегти свої накопичення і здебільшого звертаються до банків, щоб покласти гроші на депозит.

Найголовніше питання в тому, чи є сенс інвестувати під час війни, й відповідь – однозначно так. Усі ми тяжко працюємо на основній роботі та відкладаємо зароблені гроші, не хочемо їх втратити під час війни, і саме інвестиції це і є той шлях. Інвестиції в закордонні фінансові інструменти дають більше стабільності та впевненості у майбутньому, а головне — не треба боятися це робити!
MoncheriGirl

MoncheriGirl

Експертка з інвестицій та фінансової грамотності

За словами MoncheriGirl, усі потрясіння на політичному та економічному фронті – це завжди привід для інвестування в акції, облігації інших країн для збереження свого власного капіталу та його примноження.

Куди можна інвестувати під час війни

Можна інвестувати у золото та дорогоцінні метали – у будь-яку кризу усі країни повертаються до золота, та усі міжнародні банки поповнюють свої золоті резерви, – зазначила експертка.

Щоб забезпечити себе у воєнний час і бути впевненим у майбутньому, обов'язково потрібно інвестувати. Українці можуть вкладати свої гроші не лише в депозити, але й у фондовий ринок (акції, ETF), у золото, срібло та навіть просто у валюту.


Отже, відповідь на питання "Чи варто займатися інвестиціями в воєнний час?" є однозначною – так. Інвестування може надати вам більше фінансової стабільності та допомогти зберегти накопичення в період нестабільності. Це може бути ключовим кроком для забезпечення майбутнього та захисту вашого капіталу в невпевнені часи.

Раніше журналісти сайту Pro Гроші дізналися в експертки MoncheriGirl, чи потрібні великі гроші, щоб почати інвестувати. Також ми розібралися, куди краще вкладати гроші новачкам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.