Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як заробляти більше? Співзасновник Monobank назвав важливу складову успіху

Олег Гороховський пояснив, як оточення людини може вплинути на її фінансове забезпечення

Фото: Олег Гороховський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Олег Гороховський пояснив, від чого залежить заробіток людини

Фото: Олег Гороховський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Успіх людини та безпосередньо заробіток залежить від оточення, в якому вона перебуває. Ще зі студентських років українцям треба дбати про те, щоб налаштувати соціальні зв'язки.

Про це розповів співзасновник Monobank Олег Гороховський в інтерв’ю Раміні Есхакзай.

Він вважає, що спілкуючись із цікавими та різноплановими людьми, можна і самому стати розумнішим. Крім того, дії людини після такого спілкування можуть бути більш ефективними і більш корисними.

"Коли ти спілкуєшся з випускниками Гарварду, то в тебе одна повістка. А коли ти спілкуєшся з випускниками ПТУ – це інший порядок денний. Тобто ви обговорюєте зовсім інші речі. І коли ти обговорюєш щось важливе та цікаве, то з цього може щось вийти", – вважає Гороховський.

Як потрапити у "правильне" оточення

За словами співзасновника Monobank, формування кола спілкування починається ще зі студентських років .

"Коли ти обираєш ВНЗ для навчання, то вже там треба починати налаштовувати соціальні зв'язки", – сказав він.

Гороховський додав, що багато чого залежить і від того, куди людина працевлаштується після вишу.

"Я вважаю, якщо в тебе після ВНЗ є змога піти в якусь велику компанію і продовжувати навчатися і робити кар'єру там, то цей вибір, на мій погляд, набагато кращий, ніж відразу після студетської лави йти заробляти. Тому, що коли ти одразу починаєш займатися бізнесом, в тебе не вистачає соціальних зв'язків. І потім вже буде важче їх напрацьовувати", – вважає бізнесмен.

Він пояснив, що соціальні зв'язки легше напрацювати, працюючи над спільною ціллю в дружній атмосфері. Тож це може добре вийти, поки людина навчається.

А потрапивши на роботу людина опиняється зовсім у іншому середовищі, де є конкуренція і значно менше однодумців, ніж у студентські роки. Часом доводиться розраховувати лише на себе. А у таких умовах напрацьовувати соціальні зв'язки значно важче.

Як примножити заощадження

Економіст Олександр Охріменко пояснив, що відкладаючи гроші у валюті, українці навряд зможуть заробити на цьому. Натомість можна розглянути два дієві інструменти для збереження особистих заощаджень:

  • державні облігації;
  • банківський депозит.

Експерт пояснив, що перший варіант підходить для тих українців, у яких є сума від 100 тисяч гривень. У такому випадку державні облігації можна придбати у будь-якому українському банку.

Крім того, кошти можна покласти на банківський депозит. В середньому українці можуть отримати з нього менший прибуток, ніж з облігацій. Однак він все одно вищий, ніж операції з валютним курсом.

Раніше ми писали про те, як правильно створити заощадження. Також ми розповідали про 5 прихованих способів знайти "вільні гроші".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.