Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як ПриватБанк може отримати нових клієнтів – про цей нюанс знають одиниці

Збої в банкоматах трапляються дуже часто, і люди, яким установка не видала гроші, змушені довгий час чекати на повернення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці втрачають гроші в банкоматах ПриватБанку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці давно скаржаться на випадки, коли банкомат ПриватБанку не видає гроші, але сума списується з картки. Тоді доводиться звертатися до служби підтримки та створювати заяву на повернення. Але цей процес завжди затягують, особливо якщо постраждалий не є клієнтом ПриватБанку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Mikanna, розповів, що намагався зняти з рахунку 20 000 грн. І вирішив скористатися банкоматом ПриватБанку, хоча сам не є його клієнтом. Втім сталася помилка: гроші залишилися всередині установки, зате з картки списалися.

Звернувшись до служби підтримки фінансової установи, чоловік отримав рішення від оператора – піти у будь-яке відділення та відкрити рахунок. Адже система не може авторизувати особу українця, бо він не зареєстрований у базі даних ПриватБанку. Плюс поверненню підлягають лише кошти клієнтів.

"На мою думку, це обмеження моїх конституційних прав та свободи вибору банківських установ, примушення стати клієнтом і використовування технічних засобів (банкомат) заради розширення клієнтської бази", – констатував чоловік.

Він не отримав відповіді від представників банку та не знає, коли кошти будуть повернуті. Інший користувач порталу зауважив на скаргу, що фінустанова, яка випустила платіжну карту, може подати запит про інцидент у ПриватБанк. І тоді суму переведуть на рахунок. Термін очікування становить приблизно 2-4 тижні, оскільки потрібно провести процедуру інкасації.

Українці часто забувають у банкоматах платіжні картки

Установки працюють за таким принципом: спочатку видають гроші, а потім картки. Через це чимало користувачів просто забувають пластик всередині та далі йдуть по своїх справах. Як уточнив член правління ПриватБанку з роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко, українці залишають в середньому близько 2 тисяч карток на день. З усього річного обсягу повертаються до власників близько 60%.

Найбільше подібних випадків сталося в:

  • Київській області (16,3%);
  • Дніпропетровській області (12%).

Найменше карти забували в:

  • Запорізькій області (2,1%);
  • Донецькій області (1,2%);
  • Херсонській області (0,2%).

Причому одразу повідомити про проблему система може тільки клієнтів банку, адже має зареєстрований номер телефону. В протилежних випадках пластик, швидше за все, більше не повернеться до власника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтам ПриватБанку загрожує штучний інтелект і розповідав, як через нього можна збідніти. Також ми повідомляли, як клієнтів ПриватБанку можуть залишити без грошей через постійне блокування карток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.