Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ВПО можуть додатково оформити допомогу на проживання – які умови для переселенців

Щоб мати змогу оформити допомогу на проживання на новонароджену дитину, потрібно виконати ряд умов

Фото: Факты. Колаж: Pro Гроші

Переселенці з немовлям можуть оформити на дитину допомогу на проживання

Фото: Факты. Колаж: Pro Гроші

Українці, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та покинули домівку, яка розташовується у зоні активних бойових дій чи перебуває в окупації, можуть оформити додаткову допомогу на проживання на дитину.

Про це повідомляє Юридичний порадник для ВПО на сторінці у Facebook.

Умови отримання допомоги на проживання

Існує постанова Кабінету Міністрів від 20 березня 2022 № 332, якою регулюють порядок та умови надання українцям грошової допомоги ВПО з травня поточного року. Зазначається, що допомогу мають право отримати люди, які після 24 лютого переїхали на тимчасове місце проживання з Криму або громад, розташованих в районі проведення активних бойових дій. Чи ж з населеного пункту, який знаходився або перебуває наразі в тимчасовій окупації.

Перелік районів, які підпадають під цей пункт, вже сформовано, туди включили громади дев’яти областей. Останньою у список потрапила Волноваська міська територіальна громада Донецької області.

Інші умови включають руйнацію або пошкодження житла через російську агресію, що потрібно документально підтвердити. Для цього людина, яка претендує на оформлення фінансової допомоги, мала подати заявку на відшкодування відповідних втрат до 20 травня 2022 року через додаток "Дія". Або ж довести факт знищення будинку/квартири в органах місцевого самоврядування.

Оформлення допомоги на дитину

Отже, якщо у ВПО народилася дитина в той час, як батьки проживали у безпечному регіоні, але вони мають на руках довідки про статус внутрішньо переміщених осіб, вони можуть додатково оформити отримання коштів на малюка. Це затверджує Постанова Кабміну від 1 жовтня 2014 року № 509.

Більше того, аналогічний документ про взяття на облік і виплату допомоги на проживання ВПО можна оформити не лише на новонародженого, але й на дітей, які перебувають без супроводження батьків чи законного представника.

Український уряд виділяє ВПО кошти у розмірі 3 000 грн на місяць, не зважаючи на фактори працевлаштування, існування додаткових доходів, депозитів, кредитів, рухомого або нерухомого майна.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ще більше українців отримає субсидію. Також ми повідомляли, що фінансова допомога по вагітності та пологах зросла.

Більше новин про допомогу українцям під час війни читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.