Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще більше українців отримає субсидію: що змінилося

Розповідаємо, хто ще може отримати фінансову допомогу від держави

Колаж: Pro Гроші

Для призначення субсидії потрібно виконати кілька кроків

Колаж: Pro Гроші

Через воєнний стан в країні умови призначення субсидій для українців змінили. Тепер ще більше людей зможуть отримати грошову допомогу.

Про це пише соціальна інформаційна платформа.

Раніше субсидії не призначали українцям, які перебували за кордоном понад 60 днів, не враховуючи службові відрядження, лікування, навчання чи догляд за дитиною до трьох років. Тепер це змінилося.

"Ми розуміємо, що значна частина наших громадян не з власної волі перебувають за кордоном, рятуючи своє життя та здоров'я. Передбачено те, що таким домогосподарствам, в яких окремі члени знаходяться за кордоном, у цей період субсидія нараховується, але не враховуються соціальні норми на таких осіб. Але решта домогосподарства може отримувати житлову субсидію", – розповів заступник міністерки соціальної політики України Віталій Музиченко.

Також передбачено послаблення стосовно призначення субсидій людям, які втратили роботу й зареєстровані в центрах зайнятості, як безробітні.

Для таких українців будуть враховувати як дохід допомогу по безробіттю, а не фактичні доходи за останні пів року, як це було раніше.

Куди звертатися для отримання субсидій

Для призначення житлової субсидії потрібно:

  • надіслати поштою необхідні документи до органу соціального захисту населення за місцем проживання (до 30 листопада 2022 року);
  • особистим візитом подати документи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал Дія (в незалежності від місяця звернення);
  • відправити документи поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України (з 1 грудня 2022 року).

Також з 1 грудня 2022 року громадяни зможуть звертатися з питанням отримання субсидій у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, кому з пенсіонерів можуть відмовити в нарахуванні субсидії. Також ми розказували, як отримати фінансову допомогу в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.