Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військовому відмовили в оформлені віртуальної карти Monobank – що сталося

Потенційному клієнту відмовили у відкритті віртуальної картки Monobank

Фото: Pexels, OGoMono. Колаж: Pro Гроші

Українцю відмовили в оформленні віртуальної карти

Фото: Pexels, OGoMono. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовець, перебуваючи на лікуванні після отримання поранень, намагався оформити віртуальний рахунок у Monobank, але в фінустанові відмовили та порекомендували забрати фізичну пластикову картку в точці видачі.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Українець вказав, що с особистих причин закрив рахунки майже у всіх банках, оскільки перебував на нульових позиціях на фронті, тож потреби в картах не було. Під час виконання бойового завдання отримав поранення та відправився на лікування. У медичній установі, не маючи змоги покинути її через незадовільний стан здоров’я, вирішив відновити та зареєструвати віртуальну картку в Monobank.

Щоб з’ясувати, чи можливо це без підтвердження особи через фото фізичного паспорта, якого у військового тоді не було з собою, зв’язався з оператором в чаті чат. Виявилося, що повторно відкрити рахунок можна навіть без документів, але потрібно надати фото деяких сторінок військового квитка та довідки ІПН. Все це було у наявності, тож потенційний клієнт банку зробив необхідні дії, як порекомендував співробітник.

Далі залишилося тільки зачекати добу, поки відбуватиметься перевірка документів. Наступного дня чоловік знову написав у чат і запитав оператора, чи є оновлена інформація щодо заявки на отримання картки. При цьому в додатку надійшло сповіщення про необхідність звернутися в точку видачі або купити карту в магазині. Автор скарги нагадав працівнику Monobank, що йому потрібен лише віртуальний рахунок, адже він не має змоги вільно пересуватися містом.

Що відповіли в Monobank

Попри намагання українця всього лише зареєструвати рахунок, аби здійснювати платіжні операції онлайн і через мобільний телефон, йому відмовили в оформлені. Як зауважили в фінустанові, віртуальна карта конкретно для нього не передбачена. І взагалі, виявляється, така функція доступна не для всіх клієнтів.

"Якщо людина перебуває в лікарні та фізично не може звернутись до відділення, то навіщо проходження реєстрацій, надання документів, фото, селфі, перевірки, якщо віртуальну картку все одно не видають? Одразу повідомляйте, що її онлайн не можна отримати", – обурено зазначив автор відгуку.

Втім у коментарях до скарги інші користувачі відповіли, що у них подібних проблем ніколи не ставалося. Кожного разу, коли їм чи комусь із родичів/знайомих доводилося оформляти віртуальну карту, це вдавалося здійснити без затримок і відмов.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Monobank тижнями не можуть отримати готівкову валюту. Також ми повідомляли, що клієнти Monobank скаржаться на блокування карток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.