Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні плануються нові соціальні виплати – хто зможе отримати

Розповідаємо, які виплати планують запровадити та хто зможе їх отримати

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Нові соціальні виплати для українців

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Більшість українців опинилося у скрутному становищі після початку війни з Росією. Хтось залишився без житла, без роботи, а деякі люди втратили все й одразу. У зв'язку з цим Мінсоцполітики оголосило про запровадження універсальної соціальної допомоги.

Про це повідомляє у своєму інтерв'ю перша заступниця Міністерства соціальної політики Дар'я Марчак.

Наразі в Мінсоцполітики вже працюють над законопроєктом, та протягом осені планують подати його до Верховної Ради. Якщо він буде ухвалений, то вже у квітні буде можливість отримати соціальну допомогу.

Хто зможе отримати виплати

Виплати будуть прив'язані до фінансового та майнового станів людини, таким чином це дозволить охопити більше громадян, які опинились в біді, та надати їм допомогу.

"Ми хочемо уникнути показника прожиткового мінімуму та запровадити базовий показник, і порівнювати з ним доходи, які отримує сім'я. Якщо доходи з усіх джерел дуже низькі, то фінансова допомога буде надаватися саме такій сім'ї", – повідомляє Марчак.

Таку універсальну виплату планують надавати певний час, поки людина не знайде роботу та не стабілізує свої фінансові показники. Таким чином держава хоче підтримати сім'ї, які втратили все, та яким довелось шукати прихистку в іншому місті й починати нове життя.

Раніше ми розповідали, як отримати компенсаційні виплати за зруйноване житло. Також ми писали, хто з українців може претендувати на фінансову допомогу від міжнародних організацій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.