Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вихід є! Як розплатитись банківською карткою без світла

Аварійні відключення вплинули на обсяги зняття готівки, адже вони суттєво зросли

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Розрахуватися карткою можна навіть без світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Більшість українців звикли здебільшого розраховуватися кредитними картками. Однак через відключення електроенергії це не завжди вдається. Але є кілька способів безконтактної оплати.

Про це пише 24 канал.

POS-термінал

"Наразі абсолютна більшість банків має дуже високий ступень автономності та відключення жодним чином не впливають на працездатність процесингу. Отже, усі карткові операції, в тому числі платежі онлайн, операції в мобільних додатках та через POS-термінали працюють штатно", говорить директор Департаменту розвитку роздрібного бізнесу Юнекс Банк Сергій Савка.

Від чого залежить чи пройде оплата

Зняття оплати в під час відключення світла залежить не тільки від банку. Якщо сам термінал знеструмлено, він не зможе прийняти оплату. Також проблема може бути в слабкому інтернет-зв'язку або його повній відсутності.

Як розрахуватися без світла

Термінал на телефоні

Щоб розраховувати клієнтів під час відключень світла малий бізнес вже частково перейшов на термінали в телефонах. Так за листопад кількість користувачів "Термінал ПриватБанку" на мобільних пристроях зросла на 25%, а кількість оплат – на 30%.

QR код

Також бізнес на час відсутності енергопостачання можуть використовувати QR код свого POS-терміналу у смартфоні. Така функція доступна у ряді банків, наприклад, у Монобанку та Приваті.

В Києві зупинили рух електротранспорту

Через дефіцит електроенергії ухвалили рішення щодо припинення роботи трамваїв та тролейбусів.

Мер Києва Віталій Кличко ввечері 23 грудня повідомив, що на всіх маршрутах наземного електротранспорту будуть курсувати автобуси.

"Аби забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї й тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам. Та 17 – на заміну трамваїв", – заявив мер.

Загалом на 126 автобусних маршрутах міста працюватимуть 440 автобусів. Це – весь рухомий склад автобусів, що є в автопарках Києва. Також перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах працюють загалом 846 автобусів.

Метрополітен в Києві поки працюватиме без суттєвих змін, тимчасово закриті лише дві станції – "Гідропарк" і "Дніпро".

Раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський оцінив ймовірність ракетного удару РФ у святкові вихідні. Також ми писали про те, чи буде комендантська година на Новий рік у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.