Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вічна "війна" на фінансовому ринку: чому жінки інвестують краще за чоловіків

Дослідники пов'язують успіх жінок з їхньою природною обережністю та низькою толерантністю до ризиків

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Жінки частіше відкладають гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

За статистикою виходить, що жінка-інвестор показує кращий результат, ніж чоловік-інвестор. На це впливає одразу кілька показників.

Про це пише Мінфін.

Ризики не в моді

Дослідники McKinsey та JP Morgan пов'язують успіх жінок на біржі з їхньою природною обережністю та низькою толерантністю до ризиків. Жінки не такі схильні до агресивних стратегій, що дозволяє їм втрачати менше грошей під час "чорної смуги". На довгій дистанції це важлива конкурентна перевага, якою не варто нехтувати.

Треба вчитися на чужих помилках

Жінки не такі впевнені, коли справа доходить до грошей. Але деякі все-таки впевнені у своїх фінансових знаннях. Наприклад, JP Morgan наводить цифри 34% проти 46% відповідно.

Доки чоловіки стрімко вриваються на ринок із торговим терміналом на перевагу, жінки акуратно йдуть слідом, оминаючи характерні для початківців "граблі". Вони присвячують більше часу вивченню матчастини та не поспішають з висновками під час аналізу ситуації.

Знайте, чого хочете

Жінки практичніші. Вони частіше займаються інвестиціями для вирішення конкретних фінансових цілей і рідше відхиляються від курсу. Заробити можуть обидва, але у жінки це виходить стабільніше.

Рідше, але якісніше

Чоловіки торгують на 45% частіше за жінок — такі висновки зробили автори статті Boys Will Be Boys із Каліфорнійського університету в Берклі. Зважаючи на все, це не дає їм особливих переваг, навіть, навпаки — переторгування знижує річну дохідність за чоловічими портфелями на 2,65% проти 1,72% за жіночими.

Стабільність — ознака майстерності

Жінки частіше відкладають гроші, а це не лише допомагає інвестувати регулярно, а й говорить про високий рівень особистої дисципліни. Корисна якість для інвестора, яка захищає від імпульсивних рішень.

Підключайте інтуїцію

Інтуїтивна торгівля — усі іноді нею трохи грішать, але у жінок це виходить трохи краще. Такої думки дотримуються австралійські вчені, які досліджували це питання.

Звичайно, серед чоловіків ці риси теж зустрічаються, але середньостатистична жінка в цьому сильніша.

Що робити, якщо у вас є від 100 000 грн

Нас завжди вчили заощаджувати й відкладати певну суму на "чорний день". Звісно, що подушка безпеки, якісь заощадження, а тим більше в хорошій сумі, мають бути, але якщо ви зараз вже маєте від 100 000 гривень, то з цією сумою треба щось робити.

Наразі в країні висока інфляція, і ваші кошти можуть попросту "зʼїдатися", а тому варто змусити гроші працювати на вас. Детальніше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.