Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валютні непорозуміння: що відбувалося з курсом долара протягом тижня

В період з 1 по 7 липня іноземна валюта дещо відійшла від стабільності та демонструвала певні "гойдалки", змінюючи показники то вгору, то вниз

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом тижня іноземна валюта демонструвала певні курсові коливання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В перший тиждень липня на валютному ринку готівковий курс долара демонстрував певні стрибки. Спочатку іноземна валюта знаходилася у більш-менш стабільному стані, але потім курсові показники ринули донизу.

За допомогою даних сайту "Мінфін" розповідаємо, як змінювалися курсові показники долара протягом 1-7 липня.

Що відбувалося з курсом долара протягом тижня?

Найвищі показники долара були зафіксовані саме 1 липня, тоді його курс становив:

  • купівля – 37,20 грн/долар;
  • продаж – 37,30 грн/долар.

Однак вже наступного дня курсові показники зазнали незначних змін: курс купівлі впав на 1 копійку, а курс продажу – на 2 копійки. До 4 липня в обмінних пунктах спостерігався відносно стабільний курсовий стан іноземної валюти. Так, коливання відбувалися, але вони не були суттєвими.

Після такого "простою" курс долара все ж таки вирішив рушити з місця та змінив свої показники у бік зниження. Таким чином 5 липня було зафіксовано найнижчий курс, який продемонстрував долар протягом тижня:

  • купівля – 37,12 грн/долар;
  • продаж – 37,22 грн/долар.

Більш-менш стабільний стан долара спостерігається й у п'ятницю, 7 липня. Наразі в обмінних пунктах іноземна валюта демонструє такий курс:

  • купівля – 37,13 грн/долар;
  • продаж – 37,22 грн/долар.

Курсові зміни долара
Курсові зміни долара
Фото: Мінфін

Що буде з курсом долара в липні?

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що наразі на курсові показники долара впливають певні економічні чинники, серед яких зростання цін на пальне, електроенергію тощо.

Надалі це певним чином може сприяти тому, що долар почне дорожчати. Однак, скоріш за все, здорожчання іноземної валюти не буде фатальним, – каже експерт.

Насправді йдеться лише про зростання курсу долара в межах однієї гривні до кінця місяця, але, можливо, й трохи більше. Все залежатиме від того, як це здорожчання на практиці буде впливати на ціни, тарифи тощо.

Раніше ми розповідали, які долари точно не потрібно нести в обмінники. Також ми писали, чому деякі обмінники змушені продавати валюту дешевше. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.