Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валютні "гойдалки" від Monobank: що відбувається з депозитами клієнтів

Повернути свої депозитні кошти українцям стає дедалі важче

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Monobank скаржаться на відсутність валюти

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відколи Monobank активував у додатку відкриття валютних депозитів з гривневих карток, клієнти масово почали користуватися можливістю, щоб заробити. Але дедалі частіше українці скаржаться на відсутність коштів у відділеннях і проблему з видачею.

Деталі розповіли на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як повідомив Роман зі Львова, раніше не було жодних проблем зі зняттям валюти, гроші вдавалося забрати через кілька днів після оформлення заявки в Universal Bank. Але тепер час очікування значно збільшили (від трьох тижнів), а також періодично приходять сповіщення про перенесення. Як уточнив клієнт, протягом останніх 3-4 місяців подібна ситуація повторювалася 9 разів.

"Як результат, я не отримав свою валюту. Всім, хто поклав кошти на тримісячний депозит, щоб купити валюту, бажаю терпіння, але не надійтеся на ці гроші, тому що Monobank сам вирішує, чи потрібно їх видавати. Я просто не вірю, що за 3-4 місяці в банку не було 2 600 доларів у валюті. Це вже просто неповага до клієнтів", – обурюється львів’янин.

І таких історій чимало. Зокрема на обслуговування скаржиться користувач порталу з ніком Andrian83. Він уперше зіткнувся з ситуацією, коли фінансова установа не повертає особистий депозит. До того, оператори у службі підтримки постійно повторюють завчені фрази: коштів наразі немає і будуть невідомо коли, очікуйте на повідомлення від Monobank. І так протягом кількох тижнів!

Українка Любов Гавриляк теж довго чекає на зняття коштів, процес переносять щодня, а об’єктивного пояснення не пропонують. Термін закінчився ще 1 грудня поточного року, з цієї дати у відповідь на запит говорять лише про відсутність фінансів і неможливість спрогнозувати, коли валюта з’явиться у відділеннях.

Що відповідають у банку

Під кожним відгуком про валютний депозит представники Monobank пишуть майже однакові відповіді: "Наші фахівці поінформовані про ситуацію, вже розглядають варіанти оптимізації процесу отримання валюти. На жаль, іноді ми не можемо виконати замовлення через великий ажіотаж. Зараз колеги займаються питанням, щоб допомогти забрати суму в касах банку-партнера".

Щоправда, серед великої кількості незадоволених людей можна відшукати кілька виключень. Дехто пише, що читати скарги їм дивно, оскільки заявку за знаття коштів їм виконали майже одразу, не змушуючи чекати місяцями. Тож виникає враження, що Monobank дійсно рандомним способом обирає клієнтів, кому дозволяє забрати депозит. Інакше двояку ситуацію пояснити важко.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що через перевипуск карти Monobank можуть зникнути гроші. Також ми повідомляли, що клієнти скаржаться на телефонний "терор" від Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.