Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через перевипуск карти Monobank можуть зникнути гроші – як таке можливо

Через крадіжку карти клієнтка Monobank втратила кредитний ліміт

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Monobank втратила кредитний ліміт

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Якщо користувачі банківських послуг з різних причин перевипускають картку, вважається, що всі особисті та кредитні кошти зберігаються. Проте у клієнтки Monobank вийшло інакше.

Деталі дівчина повідомила на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За її словами, мобільний телефон було втрачено, тож всі картки довелося заблокувати з метою безпеки. Клієнтка звернулася до служби підтримки мобільного банкінгу та подала запит на відновлення номера телефону, одночасно з цим видаливши всю інформацію про карти з бази.

Наступним кроком було забрати нову пластикову картку. Спеціаліст повідомив, що у випадку перевипуску не буду втрачені особисті фінанси, а також збережеться кредитний ліміт. Тож клієнтка відвідала пункт видачі за адресою: м. Одеса, Семафорний провулок 4, Fontan Sky Centre. Щойно дівчина змогла отримати доступ до нової картки, то зрозуміла, що її кредитні кошти анульовані.

На запитання, чому так сталося, співробітник відповів, що у клієнтки погана кредитна історія, через що банк прийняв рішення відмовити у ліміті. Проте українка запевняє, що протягом двох років користувалася послугами Monobank, використовувала картку для зберігання власних коштів, і ліміт жодного разу не скасовувався.

"То яким рандомним способом ви надаєте людям кредити? Логіка в діях відсутня, а співробітники взагалі не знають, як працює їхня компанія", – обурилася дівчина. На свій опублікований відгук отримала стандартне повідомлення від банку, що фінустанова аналізує багато факторів, які можуть вплинути на встановлення кредитного ліміту. Саме на їхній основі приймається рішення, кому зменшувати показник.

Monobank давно "грається" з лімітами

Цей відгук не став першим і не буде останнім у черзі повідомлень від користувачів. У жовтні та листопаді раптово почали з’являйся скарги від українців на Monobank, який без попереджень зменшує кредитний ліміт майже до мінімуму. Зазвичай клієнти не мають проблем з боргами чи поверненням коштів на рахунок, мають хорошу історію, а їхній ліміт сягав не однієї тисячі гривень.

Проте одного дня у додатку з’являється інформація про зниження показника до 500 грн. У сервісному центрі не надають об’єктивної відповіді, що стало причиною ситуації. Зазвичай працівники зауважують, що проводиться аналіз різних факторів, і на основі інформації з відкритих джерел (без пояснення, якої саме) приймається рішення про зміну ліміту.

Що цікаво, в деяких випадках зниження провокує клієнтів відмовлятися від обслуговування Monobank, оскільки кредитний ліміт у 500 грн не дозволяє здійснювати операції, до яких люди звикли чи у яких мають потребу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як самостійно збільшити кредитний ліміт на карті. Також ми повідомляли, що Monobank готується до блекауту: що не зможуть робити клієнти найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.