Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні жінкам пропонують до 2 тисяч євро допомоги – хто і як може отримати

Гроші пропонують жителькам трьох областей, їх можна витратити тільки на розвиток власної справи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Жінкам пропонують гранти на відкриття бізнесу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні доступна фінансова допомога жінкам на відкриття бізнесу. Її пропонує благодійна організація Eleos, сума виплат становить максимум 2 тисячі євро.

Про це йдеться у повідомлення Eleos на Facebook.

Звернутися до організації можуть як корінні жителі Києва, Київської та Чернігівської областей, так і внутрішньо переміщені особи, які тимчасово переїхали у вказану місцевість. Жінки, заявки яких відберуть з-поміж усіх, зможуть пройти безплатне навчання із започаткування власної справи в бізнес-школі "Я знаю, ти – можеш!".

Програма реалізується в рамках проєкту "Плече підтримки: всебічна допомога потребуючим та постраждалим від війни в Україні", завдяки сприянню Британської міжнародної організації Oxfam. Лише після повноцінного завершення навчання жінкам нададуть кошти на відкриття бізнесу.

Максимально можна отримати до 2 тисяч євро, учасниці зобов’язані витратити їх суто на реалізацію підприємницької діяльності. Переваги надають українкам із соціально вразливих категорій, а саме:

  • безробітним;
  • з низьким рівнем доходу;
  • одиноким матерям;
  • багатодітним мамам;
  • тим, хто має у сім'ї інвалідів або доглядає за родичами похилого віку;
  • членам сімей загиблих.

Аби мати змогу взяти участь у програмі допомоги, спершу варто зареєструватися та заповнити анкету. Зі списку всіх претендентів організатори відберуть по 15 осіб з кожного регіону.

Українцям відновили виплати від ООН

Громадяни України знову можуть подати заявку на оформлення матеріальної допомоги від Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Йдеться про 2 200 грн на особу в місяць протягом трьох місяців. Отже, цільова підтримка становить 6 600 грн, а для сім’ї з трьох людей – 19 800 грн.

Оскільки охочих дуже багато, ООН ретельно відбирає претендентів і віддає перевагу вразливим верствам населення, а саме

  • ВПО від 24 лютого 2022 року;
  • жителям областей, які постраждали від активних бойових дій;
  • переселенцям, які повернулися додому після вимушеного переміщення;
  • родинам лише з батьком чи мамою і дитиною до 18 років або особою похилого віку (55 років і старше);
  • родинам з однією чи кількома особами з особливими потребами.

Прийом заявок відбувається у місцевих центрах збирання даних. Важливо прийти всім членам сім’ї, які мають намір отримувати гроші, та принести повний пакет документів. ООН враховує наявність сталого доходу, тому кошти не призначать родинам, де місячний дохід перевищує 5 400 грн на одного члена. Також допомогу не нараховують особам, які раніше вже отримувати фінансову підтримку від благодійних організацій.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що комунальні борги не будуть стягувати з деяких українців. Також ми повідомляли, що деякі українці можуть отримати 10 тис. євро від ЄС та розповідали, які умови та кому виплачують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.