Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні реформують Пенсійний фонд: це дозволить збільшити соціальні виплати

В Україні ліквідують Фонд Соціального страхування, а його функції перейдуть до Пенсійного фонду

Фото: Unsplash; УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Пенсійний фонд в Україні реформують

Фото: Unsplash; УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3663 про соціальне страхування. Він зберігає, а в деяких випадках збільшує, усі пенсійні та страхові виплати, а також соціальні послуги, які потерпілі на виробництві та члени їхніх сімей на сьогодні отримують від Фонду соціального страхування України.

Про це повідомила голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народна депутатка від "Слуги Народу" Галина Третьякова.

За її словами, система соціального страхування в умовах воєнного стану зіткнулася з дефіцитом коштів, через що виникла необхідність економії.

"Заощадити вдасться шляхом злиття двох фондів Пенсійного та Соціального страхування. Законопроєктом передбачається ліквідацію з 1 січня 2023 року Фонду соцстраху та передачу його функції ПФУ", – пояснила Третьякова.

Зазначається, що таким чином вдасться встановити контроль за цільовим використанням коштів у системі соціального страхування, вчасним виконанням зобов’язань перед громадянами держави, зокрема – у разі втрати ними працездатності та нещасних випадків на виробництві.

Нагадаємо, наразі уряд не планує знижувати пенсії у 2023 році, навпаки – вони зростуть на 5%. Міністерство соціальної політики взаємодіє з міжнародними партнерами для того, щоб "пріоритетно направляти на звільнені від окупанта регіони різну гуманітарну допомогу".

Також ми писали, що попри перерозподіл державного бюджету, 50% якого витрачатимуть на оборонну сферу, індексацію пенсій проведуть за графіком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.