Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ветеранам війни змінили дату отримання грошової допомоги – коли чекати виплату

Верховна Рада Україні на черговому засіданні постановила змінити дату щорічної грошової виплати ветеранам війни

Колаж: Pro Гроші

Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримають грошову допомогу до 14 жовтня

Колаж: Pro Гроші

21 вересня відбулося чергове засідання Верховної Ради України, на якому народні депутати внесли зміни до законів "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань".

Подробиці розповів Ярослав Железняк в Telegram-каналі.

Вищевказані закони регулювали питання виплат щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій до 5 травня. Процедура здійснювалася Міністерством соціальної політики, яке перераховувало кошти структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласним державним адміністраціям.

Право отримання грошової допомоги мають наступні категорії осіб:

  • учасники бойових дій та особи, прирівняні до них;
  • люди, які отримали інвалідність внаслідок війни;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період Другої світової війни, а також діти, які народилися у зазначених місцях;
  • дружини померлих жертв нацистських переслідувань тощо.

Залежно від категорії визначається розмір виплати. Максимальна сума становить 4421 грн, мінімальна – 612 гривень.

Зміни у законах: коли ветерани отримають гроші

На засідання Верховної Ради 283 народні депутати проголосували за законопроєкт № 7295, яким вносяться зміни стосовно дати щорічної разової грошової виплати.

Якщо раніше ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримували кошти до 5 травня, то після пленарного засідання дата переноситься на 14 жовтня – День захисників та захисниць України. Кабінет Міністрів буде встановлювати розмір і порядок здійснення виплати. Процедура фінансується державним бюджетом України.

До речі, як повідомляли у Міністерстві соціальної політики, у 2022 році було ухвалено рішення нарахувати грошову допомогу майже мільйону українців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де пенсіонерам дарують 5000 гривень. Також ми повідомляли, хто отримає виплати з нової програми допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.